HJEM

lørdag 23. september 2017

Tutorial: Embellishment i kork



I dag vil jeg vise deg litt tips til å lage embellishment i kork. Dersom du har lyst å se flere tutorials på å lage egne embellishments, vil jeg anbefale denne tutorialen av Sigrid :)


Jeg begynner med å finne frem korkark, glitterark, stempler, dies og diverse maling og medium jeg vil bruke. Når man skal stemple på kork, er det viktig at teksten ikke er for liten, og at det er en tydelig font, slik at man kan lese det ettepå. Jeg har derfor funnet frem stempelplater med litt nøytrale tekster uten for mye snirkler og "pynt".


Jeg begynner med å stanse ut forskjellige former med dies og puncher, bl.a fra Marianne Design. Noen former er også klippet ut for hånd. Deretter maskerer jeg de med washitape slik at jeg kan ha maling/stempel på deler av formene. Jeg har valgt å bruke litt forskjellige typer medium, distress paint i fargene Tumbled glass og Black Soot, Enamel accent i svart og hvit, embossing pulver og neglelakk. Skal du bruke stempelsverte, er det en fordel at du bruker hybrid ink eller distress oxide (Jeg har brukt i fargen Cracked Pistachio), der fargen legger seg mer oppå korken. Vanlig blekk vil trekke inn i korken, og også blø utover.



Når fargen er tatt på, er det viktig å forsiktig ta av washitapen ganske raskt, før det tørker. Når det er helt tørt, finner jeg frem diverse stempler, og archival ink stempelpute og stempler tekster på noen av de. Jeg velger imidlertid å la mange være uten tekst, slik at jeg kan stemple på tekst når jeg vet hva jeg skal bruke de til, slik at de ikke er låst til et tema.


Ferdig pynt, klar til å brukes. Noen er enkle med kun stemplet tekst på, og deretter klippet/stanset ut, noen er mer pyntet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping