HJEM

lørdag 17. september 2022

Tutorial - pup up butterfly fra spellbinders     Tutorial 

Pop-up butterfly 

🦋

Denne måneden er det min tur å ha tutorial med dere. 


Jeg har nylig blitt eier av den nydelige Spellbinders disen: pop- up butterfly og vil gjerne vise dere trinn for trinn hvordan den brukes.🦋

Trinn #1

SommerfuglenFørst stanset jeg ut vingene. På vingene som skulle øverst klippen jeg av den innerste delen (ved folding kanten) siden man ikke får bruk for den når den skal limes på selve vinge "basen". Dette gjorde jeg to ganger siden jeg skal ha lik sommerfugl både på fronten og innsiden av kortet.


Neste steg var da å folde vingene og kroppen. Hvor jeg bare fulgte foldekanten. 
Lim påfører jeg kun på den innerste delen av "toppvingene" og limer dem på "undervingene". (Kommer fler bilder av det lengre ned.)


🦋

Trinn #2

Mekanismen


Det som er fint med diesen er jo at selve mekanismen følger med. Alt du trenger å gjøre er å brette den som et trekkspill.Jeg fant ut at jeg synes det var lettest å begynne å brette fra senter for så å jobbe meg ut på hver side.
Etter første brett brettet jeg neste på hver sin side.
Så snudde jeg den og forsatte å brette meg utover.
"Brett - snu - brett - snu"Så vil den se slik ut.

🦋

Trinn #3
Sette sammenJeg festet dobbeltsidig teip (kan fint bruke lim om du foretrekker det.) på bretten og så på midten av mekanismen. NB: den midterste folden skal peke opp!


Når du da har festet begge vingene vil den se ut som på bilde nedenfor.

 


Til slutt limer jeg på kroppen
For at kroppen skal bli riktig plassert i forhold til brette funksjonen folder jeg den sammen med et ark i mellom (for å unngå lim søl).
 Neste steg er da påføre lim på kun de helt ytterste flippene av mekanismen. 
Så folder man dem og limer dem til vingene.


Når det er gjort vil mekanismen se slik ut:


🦋

Trinn #4
Feste til kortetHer brukte jeg også dobbeltsidig teip (kan bruke lim, men vil anbefalle teip for å unngå limsøl og at kortet ikke limer seg sammen).
Som dere ser har jeg holdt av plass til sommerfuglen med å klippe til bladene fra Leane Creatief.Etter å ha plassert og festet den ene siden så langt inn til senter som mulig lukker jeg kortet og stryker over med en prege kniv. Slik at den andre siden fester seg på riktig plass.VIPPS der har man et Pop-up butterfly card!
Pyntet innsiden med samme dies som framsiden og stempler fra Papirdesign. Ville ikke ha for mye inni for ville samtidig gi plass til personlig tekst.
🦋
Trinn #5
Magnetlås 

Noe som er typisk når man lager Pop-up kort er at kortet blir vanskelig å lukke (går selfølgelig ann å bruke tynnere papir, men personlig syns jeg ikke det blir like fint)
Så det løste jeg med en skjult magnetlås.


Den på fremsiden gjemte jeg under lag nr 2, mens den på baksiden skjulte jeg bak en sirkel jeg stanset ut i samme kartong.🦋

Bakgrunnen laget jeg med et enkelt oppsett av rektangulære former i div papir.Alle delene monterte jeg sammen med 3d tape.


Sommerfuglene og bladene embosset jeg med klart embossingpulver for gi dem en fin glans.


Embosse med klart embossingpulver har virkelig blitt en "ny favoritt" hos meg.Laget også små lapper med tekst stempler fra Kort og godt som pynt.
🦋

🦋Håper dere likte det🦋

Mvh
Dt Monica
crafting.by.monica 

🦋

Produktliste:

Papir:

Dies:

Stempler:

Blekk:

Div:

Lim:

Verktøy:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping