søndag 3. mars 2013

Tutorial - Silhuette CAMEO godis-ballong til påske


Denne luftballongen er laget etter ide fra Sandra.
Ballongkurven kan fylles med godis - noe som passer fint i disse påsketider:)
Malen er kjøpt her, og kuttet ut med Silhouette Cameo
The template is bought here and I have cut it out on a Silouette Cameo.Stans ut alle delene med Silhuette Cameo. 
Papiret som er brukt er fra Maja Design - Vintage Summer Basics 1908.
Kartong som er brukt er fra 
Bazzill - Canvas - 8-808 - Vanilla 
Her har jeg svertet delene til selve ballongen og lagt dem sammen slik de passer sammen. Det skal være dobbelt opp av disse delene, ett sett til i forhold til bildet. To av sidene til ballongen er litt større enn de to andre.
Den lille biten er kun for å merke av hvor delene skal limes på. 
Legg den oppå den store delen og tegn av som vist.
Lim på de ferdig svertede delene. Gjør dette på alle de fire delene til ballongen.
Sidene på ballongen må bøyes litt i fasong for at selve ballongen skal bli litt rund til slutt. 
Det kan være lurt å gjøre dette før man setter i maljene/eyeletsene i neste steg. 
Dra ballongsidene litt over en bordkant og prøv å bue dem litt.
Fest maljer/eyelets som vist, litt i underkant av midten på ballongen.
Legg de to største delene til ballongen med baksiden opp og de spisse tuppene mot hverandre som vist. 
Lim sammen med en strimmel kartong.
Legg de minste ballongdelene som vist på bildet, med forsiden ned og ca fem cm fra hverandre, og lim fast disse med en strimmel kartong.
Ta nå biten du har stanset ut (og svertet på for- og bakside) som skal være støtten mellom kurven og ballongen. Kutt til tynne trepinner, for eksempel grillpinner, som er litt lengre enn de tynne delene som stikker ut fra den kvadratiske delen i midten (ca 9 cm). Pinnene må være like lange. Lim disse fast med sterk lim. De må ikke limes inn på kvadratet fordi de skal bøyes ned.
Du har to like deler som skal bli selve kurven. Svert disse på kortsidene. Jeg har kuttet bort noen av "flappene" da de ikke egentlig trengte å være der. Lim så de to delene på hverandre som vist under, og lim dem så sammen i sidene (ha lim på de tynne limfeltene) så det blir en "kurv".
Kurven kan enten kles med mønsterpapir, eller du kan lage flettet papir så det ser ut som at kurven er en flettet kurv. Dette gjør du slik: Kutt til to biter kartong som er 7 x 18,4cm. Preg på langsiden på begge to på 1cm, 9,2cm og 17,4cm. Du har nå en limkant på hver kortside som er 1cm. Kutt striper fra den ene limkanten til den andre som er 1cm brede (i alt 6 kutt). Kutt til 28 strimler i samme kartong som er 1cm brede og minst 9cm lange. Svert både strimlene og de to store kartongene. Nå skal strimlene flettes i den store kartongen som vist under. Strimlene som ender oppå brettes bak og limes fast. Strimlene som ender under kuttes av kant i kant med langsiden på den store kartongen og limes fast under. Når de to flettede sidene til kurven er ferdige limes de på selve kurven. Gjør slik: Det ene limfeltet brettes inn og limes fast før den kanten limes oppå limfeltet på den andre kartongen. Du har nå en lang flettet kartong. Lim denne på kurven og i skøyten gjør du det samme som da du satte de to delene sammen: Det ene limfeltet brettes inn og limes fast før denne delen limes oppå det andre limfeltet.
For å skjule trepinnene inni kurven har jeg tegnet av kantene på kurven og kuttet til fire biter kartong som passer inni kurven. Disse må være lange nok ned i kurven til å dekke trepinnene. Lim fast pinnene inni kurven en og en side om gange og lim samtidig fast de fire kartongbitene inni kurven. Lim dem på med sterkt lim og prøv å få dem festet så godt som mulig over pinnene.

Ta fram ballongen. Legg den med forsiden ned mot en skjærematte og lag et hull som vist under:
Tre i en splittbinders/brad, men ikke bøy ut "føttene" på baksiden enda.
Du har en kvadratisk bit kartong som du nå skal feste der du har tredd splittbindersen/bradsen i, slik:
Lim som vist under kvadrat mot kvadrat:
Sidene på ballongen må bøyes litt i fasong. Det kan være lurt å gjøre dette før alle sidene settes sammen, men trengs de å bøyes litt mer må du gjøre det nå.
Fest tau gjennom hullene i ballongen som vist under slik at begge endene kommer ut ned mot kurven i hvert hjørne av kurven. Disse skal festes ned i hvert hjørne i kurven og holder ballongen ned på plass.
For å få ballongen litt stødigere stanset jeg ut en sirkel som jeg limte nedi ballongen (der splittbindersen ble satt i ).
Nå skal vi lime ballongen sammen i toppen. 
Legg de runde delene i toppen mot hverandre og fest dem sammen ved hjelp av kartongstrimler som vist.
Jeg laget en litt annen løsning på toppen av ballongen enn den opprinnelige tutorialen, og avsluttet rett og slett med en enkel sirkel på toppen.
Knyt fast tauene som henger ned fra ballongen nederst mot kurven.
Pynt ballongen som du ønsker.

If you want to make a box like this and need the template, you will find this one and a lot more amazing templates here

Dette er en tutorials med beskrivelse på norsk - når du kjøper templates hos Sandra følger det med en engelsk versjon. Så derfor har vi oversatt de vanskeligste punktene til norsk for å hjelpe dere videre. Dette er kun et supplement til den originale beskrivelsen.
Noen av bildene måtte vi dessverre fjerne men håper at dette er til nytte uansett :-)
Happy Scrapping

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping