onsdag 15. mai 2013

17.mai rosetter og vifter, DT Camilla


17. mai er rett rundt hjørnet - hva med å lage dine egne rosetter og vifter? 
DT Camilla har laget en tutorial for dere :)

Vifta er inspirert av Åshild Halvorsens bursdagsvifte i Ett Trykk 4/12, men jeg har endret størrelsen.

Slik lager du 17. mai vifte:


Vifta vil bli like stor som størrelsen på arket du starter med. Jeg har valgt 6x6". Alle mønsterarkene er fra PIONs nydelige serie Play Time.


Brett arket diagonalt, først den ene veien og så den andre, slik at du får et kryss.


Mål fra midten og ut til hjørnet etter bretten, og kutt fra omtrent 1/3 av denne lengden og ut til hjørnet. Hos meg ble det fra 3,5 cm. Gjør det samme på alle brettene ut til hvert hjørne.


Lag et hull i annenhver av spissene, og i midten av krysset.


Stans ut en sirkel du kan ha i midten av vifta for å holde den sammen, og lag hull til å feste den.


Jeg har valgt å feste min vifte sammen med en splittbinders, da kan den ikke snurre. Hvis man vil at den skal kunne snurre i vinden må man bruke en nål med et stort hode, ikke feste vifta så stramt, og la nåla festes i pinnen ved å stikke den inn i pinnen. Vifta vil da kunne snurre fritt.


Hvis vifta ikke skal kunne snurre er det bare å lime pinnen fast på baksiden. Skal den kunne snurre og man skal feste nål inn i pinnen bør man ha en litt tykkere pinne. Jeg har her bare brukt en vanlig tynn blomsterpinne.


Slik lager du 17. mai rosetter:


Kutt to striper mønsterpapir i ønsket bredde. Rosetten vil bli like stor som bredden av de to stripene til sammen. Mine striper er 1 1/4" og lengden av hele arket (12").Preg langs hele lengden på begge strimlene. Jeg har preget på hver 3/8".


Brett trekkspill.


Lim de to strimlene sammen til en lang strimmel.


Lim så endene sammen så du får en sirkel.

Legg den trekkspillbrettede sirkelen flatt og samle den i midten så du får en rosett. Stans eller klipp ut en sirkel i papir og ha på godt med lim, gjerne et lim som tørker litt raskt.


Fest sirkelen på baksiden av rosetten og hold til det er tørt (evt. legg noe oppå, men pass da på at rosetten ikke sklir fra hverandre)-


Den sammenlimte rosetten ser nå slik ut. Så er det bare å pynte med ønsket pynt.


Variant 1: Rosett pyntet med banner kuttet ut av mønsterark, sløyfe og en pebble laget av et motiv stanset ut fra mønsterark med en 1" sirkelpuncher og epoxyklistremerke.


Variant 2: Samme bunnrosett som på den første, men laget en liten rosett i blått som er festet oppå den andre, og pyntet med samme pebble som på den første rosetten. Denne har også fått "bånd" som henger ned, laget av strimler fra mønsterark.


Variant 3: Den siste rosetten har også samme utgangspunkt som de andre, men er dekorert med en enkel rose.

Fest til slutt en sikkerhetsnål på baksiden hvis man vil kunne ha rosettene på seg. Rosettene egner seg også fint som pynt på LOer fra 17. mai feiringen.

 
Ha en riktig fin 17 mai alle sammen og kos dere!
Klem fra Camilla og resten av designteamet til Kreativ Scrapping


1 kommentar:

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping