tirsdag 11. februar 2014

Gjestedesigner Astrid - Tutorial tag-kort med vindu

Hei alle sammen!
I dag er vi så heldige å ha en flott gjest hos oss, nemlig Astrid. Astrid er en fantastisk scrapper fra nord som har en herlig blogg kalt Astrids fantasifulle virvar
Jeg møtte Astrid på et Ski treff i oktober 2013 og ble helt bergtatt av alt det vakre hun laget. Så stilrent og elegant skaper hun og hun tryller de flotteste kreasjoner ut av ermet.

Astrid har laget en tutorial for oss i dag, og dette har jeg virkelig gledet meg til
Hent dere en kaffekopp og ha en fin dag alle sammen!
Jill

*****

Tag-lomme med vindu

Jeg har laget en tutorial på hvordan man lager en tag-lomme med vindu som vist på denne Toffifee esken. Teknikken kan brukes på toppen av en eske, som her, eller som et kort i seg selv.

Størrelsen på basen som skal bli lomma til tagen tilpasses etter hvordan prosjekt man skal lage. Som her har jeg tatt utgangspunkt i en toffifee eske. Kartongen til basen må da være dobbelt så bred som prosjektet, pluss en limkant. Lim pyntepaneler på basen og velg en die til vinduet. Det kan ikke være mer enn to paneler pluss basen for at diesen skal klare  å kutte gjennom. (Noen av pynterammene man ser her er kun striper med papir og går ikke under der diesen skal kutte). Plasser die på ønsket sted, fest med tape for at den ikke skal forskyve seg under utstansing (fra die og inn i delen som skal kuttes bort, ikke på utsiden for da blir det merke etter tapen) og kjør gjennom stansemaskinen. Motivet som skal være på tagen stanses ut med samme die.


 Med tre lag papir kutter ikke diesen helt gjennom, men nok til at man kan kutte det siste lille med en skalpell.


Lag et lite merke midt på toppen og bruk en sirkelpuncher til å stanse ut en halvsirkel. Dette gjør det lettere å få tak i tagen.


Fest dobbeltsidig tape (evt. lim) på limkanten og en tynn stripe nederst på lomma.


Lim lomma sammen.


For å lage ramma til vinduet (den tynne brune kanten) bruker du samme die som til vinduet og kutter først rundt diesen på utsiden med skalpell (fest die med tape fra die og inn på kartongen, ikke på utsiden av diesen).


Stans deretter ut som vanlig og du får en tynn ramme som passer rundt vinduet.


Lim ramma fast rundt vinduet.


Kutt til en tag som passer i lomma i bredden, men som er lengre enn lomma. Lengden på tagen må tilpasses i forhold til hvor bred limstripa i bunnen av lomma er. Stikk den litt for lange tagen i lomma og merk av så den rekker akkurat til toppen av lomma og kutt til. Stans ut en sirkel med samme sirkelpunch du brukte på lomma tidligere. Brett den dobbelt og lim den fast på toppen av tagen så den passer i halvsirkelen på toppen av lomma.Stikk tagen på plass i lomma og tegn med blyant rundt innsiden av vinduet.

 

Bruk blyantmarkeringen som mål på hvor motivet skal festes. Lim motivet fast med flytende lim så det er mulig å justere det litt før det sitter helt fast.


Pynt tagen med bånd og lomma som du ønker. Lim lomma fast til omslaget til Toffifee eska hvis du lager det.Astrid Marie Holm Solbakken, Tromsø
fantasifullevirvar.blogspot.com

Størrelse: 10,8 x 17,4 cm
Blekk: Archival Ink - Coffee
Stempler: Kort og Godt – tekst, Bildmålarna – motiv
Papir: Bildmålarna –Soft Collection 6x6 Pad, Bazzil – brun og krem
Pynt: Wild Orchid Crafts – rosa blomst, knopper, bling, seambinding, Magic Monday – hvit blomst, plast blomster, Ranger – Distress Stains, ukjent – knapp, hamp, silkebånd, organzabånd
Utstyr: EK Success – Dotted scallop, 1,5” sirkel, Marianne Design – CR1225die

Håper dere liker tutorialen - god tirsdag!
Klem fra Astrid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping