lørdag 7. juni 2014

VI SETTER FOKUS PÅ LAYOUT - "LO"

Hei hei alle sammen :) 

Vi har vært så heldige å få en kjempe flink gjestedesigner til å lage en Layout til oss idag.
GJESTEDESIGNER DENNE MÅNEDEN ER CHRISTIN GRØNNSLETT.


Litt om meg
Christin Grønnslett heter jeg, er 4o år gammel og bor i Røyken med man og to barn (født 2007 og 2009)  Noen kanskje lurer på hvorfor bloggen min heter Umenorskan? Det kommer av mine mange år i Sverige, det var der jeg begynte å scrappe og nicket er sammensatt av to ting Ume = Jeg bodde i Umeå og Norskan - som betyr at jeg er den norske jenta.

Jeg er av typen som ikke slenger seg ned i sofaen foran TVen etter en lang dag, meg finner du i stedet nede i scrappekjelleren min. Jeg er ikke helt anti tv-serier selv om jeg ikke har noen tv, jeg bruker i stedet PCen min hvor jeg hører på musikk, ser på netflix eller serier.   Jeg er en nattscrapper og når det egentlig er tid for å komme seg i seng så må jeg bare sitte litt til. Oppdrag og utfordringer er det som får meg i gang som scrapper, uten det kunne jeg gjerne bare sittet og kikket på alle fine scrappetingene.

Om layouten

Jeg er en typisk hvit cardstock scrapper og det er fordi jeg liker kontraster og fordi jeg synes at bildene mine kommer best fram med en hvit bakgrunn. Men med bare scrappark og bilder synes jeg det blir litt kjedelig, så jeg leker meg litt med farger. Jeg pleier å si at jeg driver med mixed media light, med vekt på light fordi mitt hovedfokus er ikke mixed media. Jeg driver ikke med det for teknikkens skyld som mange, jeg synes bare ulike teknikkprodukter kan fremheve de andre materialene jeg har valgt å bruke.


På denne layouten har jeg brukt en slags vannfargeteknikk for å lage bakgrunnen. Ofte bruker jeg cleargesso+vannpensel+mist for å lage bakgrunner, men denne gangen har jeg brukt gelatos men med samme teknikk. Jeg begynte med clear gesso – du vil kanskje spørre deg hvorfor jeg ikke har brukt vanlig hvit gesso og dette er grunnen.  Det er nemlig ganske stor forskjell mellom den klare og den hvite gessoen. Mens den hvite gessoen blir ganske glatt på hvit cardstock og også  blir ganske gul på vanlig hvit cardstock og i tillegg så glir på en måte farger med vann av gessoen så har cleargesso motsatt effekt. Clear gesso blir ganske ru på den hvite cardstocken og fargen blander seg bra med cleargessoen,men uten å fest seg på cardstocken.  Fargen fester seg altså bra, men tape og noen limprodukter fester seg IKKE bra oppå.  

Tilbake til teknikken. Jeg tegnet litt med gelatospennen på et 10x15 stort område  og sprayet vann og brukte vannpensel for å spre fargen utover. Tørket av vannet med litt papir for å fjerne overflødig vann. Når alt hadde tørket fant jeg frem flere ulike stensiler og brukte rosa og svart distress ink sammen med stensilene. Jeg velger ofte å bruke distress ink eller andre stempeldyner sammen med stensiler for å få bedre kontroll med fargebruken og for å få et litt mer dempet intrykk enn med spray av mist eller akrylmaling. Deretter tryppet jeg  med ulike farger av mist her og der.


Neste stadium er lag på lag. Jeg har brukt ark fra en 6x6 paper pad og to ark fra et Amy Tangerine Plus one Projekt Life Minikit.  Jeg bruker i stor grad nesten bare 6x6 paper pad når jeg scrapper da jeg sjelden trenger å fylle ut et hele arket og fordi jeg synes mønstrene oftere er finere når de er små enn når de er store som på et 12x12 ark.   Jeg klippet ut arkene i litt ulike størrelser og stiftet de til bakgrunnen. Har man mange lag så spiller det ganske liten rolle hvordan man klipper det ut, men en god ide er å ikke ha alt for mange supersterke farger rett bak bildet – slik at det ikke forsvinner. For det er jo bildet du vil vise frem ikke nødvendigvis hvor kule ting du har kjøpt. Det er derfor jeg ofte har lyse ark eller doily rett under bildene mine for å dempe litt før jeg har sterkere farger på papiret.   Til slutt avsluttet jeg med litt litt nye og gamle Primablomster  i de fargene jeg har valgt på papirene.  Jeg liker også å ha litt enamel dots, små trechipboard som disse fra Wycinanka  og litt andre smådetaljer.

Håper du blir litt inspirert til å blande litt sterke farger inn uten å ta fokuset bort fra bildene dine med denne layouten.

Bidragsbeskrivelse


Størrelse: 12 x 12" layout
Papir: American Crafts - Amy Tangerine plus one 6x6 paper pad; Plus One mini kit.
Pynt: Glitz - stickers, Prima - blomster, Wycinanka - stjernechipboard, washitape, Crate Paper - chipboardramme, American Crafts - stickers, Studio Calico - Enamel dots og Wood veneer.


Håper du ble like inspirert som meg :) 

Tusen takk til Christin for en kjempe flott layout!

2 kommentarer:

 1. Wow for en fargerik og lekker layout!
  Takk for tipset om cleargesso :)
  Syns nemlig også at gesso blir gul på hvit kartong og at det fungerer dårlig med vann og mist opp på.
  Jeg liker godt bakgrunnene dine! De er alltid så stilige!
  Stilig å se project life kort på en layout! :)
  Tusen takk for herlig inspirasjon ♥

  Klem fra Kristine

  SvarSlett
 2. Kjempelekker LO! Digger hvordan du får det til å se så enkelt ut å bruke mange og sterke farger! OG må si som Kristine, tusen takk for tipset om cleargesso! Det skal jammen prøves ut :)

  SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping