onsdag 23. juli 2014

LAG DIN EGEN TITTEL MED SILHOUETTE MASKIN

Heisann alle sammen!

Jeg håper dere alle nyter sommervarmen og late dager!
I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan dere enkelt kan lage deres egne titler med SILHOUETTE maskin. Dette er en maskin jeg virkelig er forelsket i 

01. Det første dere gjør er åpne Silhouette Studio programmet, dette følger med maskinen men kan også lastes ned fra internett. 

02. Når dere har fått åpnet SILHOUETTE STUDIO programmet trykker dere på TEXT knappen. Og dere vil få opp ett rødt typer tegn. Dere er nå klar til å skrive teksten deres. 

03. Dere kan nå velge å skrive teksten deres med en gang, eller å velge font og størrelse først. Font velger dere i den høyre margen. Om dere velger å skrive teksten med en gang kan dere etterpå merke teksten deres og deretter velge font, str og mer. 

04. Tittelen er nå klar for kutting. Fonten jeg har brukt heter "young and beautiful" og er en gratis font. 

05. I SILHOUETTE maskinen kan dere bruker kartong, mønsterark, kopipapir, vinyl, stoff, chipboard papir og mange andre medium. Jeg har valgt å bruke Chipboard papir fra SILHOUETTE. Dette kuttet jeg til, og la på kuttematten

06. Du er nå klar til å sette kuttematten inn i SILHOUETTE maskien din, og du er klar til å kutte ut tittelen din. 

07. For å kutte ut tittelen din må du trykke på FILE og velge SILHOUETTE CUT SETTINGS. 

Du vil da få opp SILHOUETTE CUT SETTINGS i den høyre margen. Der velger du CHIPBOARD SILHOUETTE BRAND. Da får du opp all info om kuttingen. 

Men det viktigste du ser på er hvilke hakk kniven skal stå på. Og til CHIPBOARD papir skal kniven være på hakk nr 5. 

08. Du tar kniven ut av hylsteret sitt, og på venstre side av SILHOUETTE maskinen finner du ett hull hvor du setter kniven ned i og vrir til den lille røde pilen peker på hakk nr 5. Når det er gjort setter du kniven tilbake på plass i hylsteret sitt. 

09. Trykk på CUT, og vent mens magien skjer! ;) 

10. Her er tittelen ferdig kuttet, og du kan forsiktig fjerne papiret rundt tittelen din. Når du har gjort det, så løfter du tittelen av kutte matten. Tittelen er nå klar til bruk. Enten du velger å bruke den slik den er i craft farge eller du farger den med gesso, akryl maling eller dabber. 

Hvordan jeg har brukt min tittel skal dere få se på mitt DT-bidrag til månedsutfordringen som blir publisert 01. September her KREATIV SCRAPPING BLOGGEN! Men her er en liten sneak peak ;) 

Jeg håper dere fikk litt inspirasjon til å lage kreative tittler med SILHOUETTE maskinene deres! Det er enkelt, det er gøy og du får akkurat den tittelen du vil til ditt prosjekt! 

Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake!

Kreative klemmer fra DT Kristine


4 kommentarer:

 1. Takk for tutorialen, jeg fikk lyst å kjøpe meg en sånn maskin, anbefaler du cameo eller portrait maskin?

  Mvh Junhild

  SvarSlett
 2. Hei Junhild :)
  Jeg har aldri prøvd Cameo, det er den nyeste utgaven av Silhouette maskinene. Den er mye lik Portrait, men fordelen med Cameo er at den tar formater opp til 12" i bredde. Jeg har både hatt den første utgaven av Silhouette maskinene, Silhouette SD og nå Silhouette Portrait, og jeg kunne ikke vært for uten denne maskinen. Det er så kjekt kunne kutte ut akkurat den tittelen du vil til prosjektene dine, du kan kutte ut figurer i alle former og fasonger, kortbaser, 3D kort, 3D figurer, bokser, papirposer, du kan lage wallstickers av vinyl, klistremerker, sjablonger, tattoveringer til barna eller voksne for den del ++ mye mer. Jeg bruker jevnt over maskinen mye og den er veldig lett i bruk :) Så lenge jeg driver med denne hobbyen kommer jeg til å ha en silhouette maskin i hus, den er helt fantastisk :D <3

  DT Kristine

  SvarSlett
 3. Tusen takk for et flott og utfyllende svar:) jeg får google tutorial på begge maskinene og se hvilken som passer mitt bruk best:) tusen takk for hjelpen ivertfall:)

  SvarSlett
 4. Takk for fin tutorial.
  Har Cameo versjonen selv. Det jeg kan trekke fram av fordelene ved denne er spesielt arbeidsbredde. Skjærematter finnes i 12"x12" og 12"x24" , noe som gjør at du kan kjøre det meste av dekorark som blir levert i format 12"x12" og stående A3 på 12"x24" matta hvis man skal lage bokser som fort trenger litt areal hvis de ikke skal deles opp for mye. Jeg har også brukt min til å skjære vinyl. denne har dekkpapir og skjæres uten matte. her kan du kjøre lengder opp til 3 m . Ellers anbefalerer jeg Designer Edition av programvaren for å utnytte maskina maksimalt med egne design. Den nye versjonen som kom i år er betydlig forbedret når det brukerfunksjoner og brukervennelighet. Ellers er vel Portrait og Cameo forholsvis like , bare arbeidsbredden som er den forskjellen jeg kan finne. en ting er sikkert , mulighetene med disse maskinene er uendelige, bare fantasien som setter begrensningene.

  SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping