tirsdag 23. september 2014

TUTORIAL - RESIN FIGURER

Heisann alle sammen :)

I dag har jeg lyst til å vise dere hvordan dere enkelt kan lage deres egne papirleire (RESIN) figurer.
Det finnes utallige varianter av RESIN figurer, og de er utrolig lekre og dekorative. 1. Det første du trenger er MOLD -N- POUR fra Melt Art Ranger og figurer du vil lage avstøp av.
Før vi kan lage selve figuren, må vi lage en avstøpningsform. Det er dette vi bruker MOLD -N- POUR til.


2. Ta to like store klumper med både hvit og grå MOLD -N- POUR. Det kan være lurt å velge seg ut hvilke figur du vil lage form til først slik at du vet om du må ha mye eller lite MOLD -N- POUR. Nå skal du blande den hvite og grå basen, og jobbe de godt inn i hverandre til du har en base med jevn farge. (HUSK at herdeprosessen har begynt så du må jobbe litt raskt). 

3. Jeg pleier å rulle basen til en pølse og trykke den litt utover før jeg tar figuren jeg vil støpe, og presser godt ned i basen. Men pass på at du ikke trykker den så hardt at den går igjennom hele basen. Deretter jobber jeg litt med basen slik at den former seg etter figuren min. Jeg liker også å trykk basen litt flat, slik at den basen og baksiden på figuren er jevn. Nå er det bare til å vente til basen er stivnet. Dette tar noen minutter, og du kan sjekke om formen er ferdig ved å trykke neglen på en av kantene. Blir det avtrykk på formen trenger den litt lenger tid. 

Og her ser dere den ferdige formen. 

 4. Det finnes flere forskjellige typer papirleire, og jeg har testet ut disse to: DELIGHT PAPERCLAY og CREATIVE PAPERCLAY. DELIGHT leiren er mer luft og tørr enn CREATIVE leiren, jeg føler derfor at CREATIVE leiren er bedre å jobbe med fordi er enklere å forme, og du får bedre avstøp. Detaljer kommer lettere frem med CREATIVE leiren. Men det er nok smak og behag hvilke man liker best. Jeg vet at mange foretrekker DELIGHT leiren. 

 5. Fin frem formene dine og begynn å fyll de med leire. Jeg liker å jobbe litt med leiren i hendene først, for da er den enklere å jobbe med. 

6. Jobb leiren godt ned i formene og fjern overskudds leire. Jeg prøver å få baksiden av mine figurer flates mulig. Når du har fylt i alle formene, så kan du med fordel tørke figurene i ovnen på 50 grader i noen minutter. 


7. Når leiren er tørr kan du bare ta figurene ut av formen. Figurene laget med DELIGHT leire måtte jeg klippe rundt kanten, fordi det var vanskelig å få vekk overskuddsleire. Denne type leire blir litt som skumgummi når den er ferdig tørket. Mens CREATIVE leiren blir som vanlig leire bare veldig lett. På den kan du enkelt fjerne overskuddsleire ved å pusse kantene med pussepapir etter leiren er tørr. 8. Nå er figurene ferdig til bruk, og du velger helt selv om du vil bruke de akkurat slik de er eller om du ønsker å male de, farge de med mister, stemple på de osv. Her er det bare fantasien som setter stopper.

Til slutt vil jeg vise dere en layout jeg har laget hvor jeg har brukt papirleire figurer

Kristine Henanger, Frekhaug

Størrelse: 12x12"
Blekk: Tim Holtz - Distress ink pads (Peacock Feathers, Broken China) , Glimmermist - Atlanta

Papir: Bazzil - Hvit kartong, Joy - bølgepapp
Pynt: Doodlebug - kakeserviett, Osteklut, KS-metallklype, Doodlebug - Lilly White, Papirleire figurer
Utstyr: Silhouette - Portrait, Mold -n- Pour, Creative paperclay, gesso, Tim Holtz - Snow cap dabber, 3D limeputer

2 kommentarer:

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping