tirsdag 7. oktober 2014

BABY-LAYOUT MED STEG FOR STEG BILDER

Hei alle sammen!
Først av alt vil jeg takke Kreativ Scrapping sin blogg for at jeg får lov til å være Gjeste-DT hos dem nå i oktober.
Jeg heter Hege, er gift og har 3 barn. Jeg oppdaget denne fantastiske hobbyen i 2005, og siden den gang har det blitt utrolig mange Layouts og kort. Stilen min varierer mye etter tema og humør, og jeg liker godt å prøve nye ting. Jeg er DT hos Scrappelyst, og storkoser meg sammen med teamet der.

Månedens tema her hos Kreativ Scrapping er baby, og hva passer vel bedre når man har en  nydelig liten jentebaby å scrappe bilder av. Jeg har laget en LO med steg-for-steg forklaring.

Første steg i prosessen er å velge papir. Jeg har valgt nydelige mønsterark fra Maja Design - Vintage Frost. Arkene er duse og behagelige i fargen og passer derfor perfekt til stemningen jeg ønsker å formidle med bildet mitt.


For å skape litt liv til bakgrunnen, har jeg brukt stensiler fra Tim Holtz og The Crafters workshop sammen med modelling paste. Kreativ Scrapping har ikke stjernestensilen fra TCW inne, men de har stjernestensil fra Memory Box her.

Neste steg er å finne "oppsett" til LOen.  Jeg har skåret til mønsterark og funnet frem kakeservietterosteklut og en tag. Her har jeg lagt alt sammen "lag på lag" under bildet, omtrent slik jeg ser for meg at LOen skal bli.

Her er lagene limt til bakgrunnen.  Jeg angret litt på den ene papirbiten jeg hadde skåret til, så den byttet jeg ut med en større bit av samme papir. Ellers ble oppsettet ganske likt det jeg hadde tenkt.

Neste steg er å finne tittel og pynt. Jeg valgte tittelen "Idyll" og har pyntet med noen av mine favoritter; chipboard fra Wycinanka og halvperler. Jeg har også knyttet en bit hamptau i tagen.

Det eneste som da mangler, er tekst, og den er viktig for meg. Jeg skriver ofte teksten i word, printer ut og lager tekststriper. På den måten får man med det man ønsker å fortelle, samtidig som teksten ikke blir veldig fremtredende på siden. 
Her ser dere den ferdige LOen min:

 Hege Tangen Lønning, Åkrehamn
Nettadresse: http://tangentscrapp.blogspot.no

Størrelse: 12 x 12 


Papir: Maja Design - Vintage frost: 3rd of December, 5th of December, 6th of Deceber
Pynt: Wycinanka - Chipboard, Inkssentials - tag, kakeservietter, halvperler, hamptau
Utstyr: TH, TCW - stensiler, spatel
Teknikker: Bakgrunnen er laget ved hjelp av stensiler og modelling paste.  Osteklut, papirbiter, kakeservietter og tag er lagt lag på lag under bildet.  


- Hege -

1 kommentar:

  1. Virkelig nydelig LO du har laget Hege ♥
    En fryd for øye, men mange herlige detaljer!

    SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping