mandag 1. desember 2014

ADVENTSKALENDER MED TUTORIAL

Adventskalendere er koselig, og ekstra koselig er det å gi bort en du har laget selv. Jeg tenkte å vise dere en adventskalender jeg laget for en stund siden til Ett trykk, og framgangsmåten på denne. Adventskalenderen var en gave til mammaen min som har blått kjøkken :)


Slik lager du adventskalenderen:

1. Kutt til 24 biter kartong til skuffene: 6 x 6''. Preg på 2'' inn fra alle sidene. Kutt hjørnene som vist.


2. Lim sammen skuffene.


3. Slik skal skuffene se ut ferdig limte.


4. Stans ut hull til å dra ut skuffene. Bruk en sirkelutstanser. Gjør dette før du limer på mønsterark, ellers blir det for mange lag å trykke gjennom.


5. Kutt til paneler i mønsterark, 5 13/16 x 5 13/16'', lim dem på og stans ut åpningen (mål etter den du allerede har stanset ut i skuffen).


6. Bruk klistremerketall eller tall stanset ut med dies. Jeg brukte limpenn som er fint til små detaljer.


7. Nå skal vi lage hyllene. Fordi kalenderen er såpass stor er det enklest å lage skuffeseksjonen i fire deler for så å lime dem sammen til en hylle. Lag bunnen på samme måte som du lagde skuffene (målene på bunnen må være litt større enn skuffene så skuffene skal kunne gli ut og inn): Kutt til en kartong 10 3/8 x 8 3/8'' og preg inn 2 1/16'' fra hver side. Kutt hjørnene som vist.


8-9. Lag delene til hyllene slik: Kutt til 3 strimler kartong 12 x 2''. Disse kuttes på 7 1/16''. De tre lengste bitene skal preges på 7/16, 2 1/2, 4 9/16 og 6 5/8''. To av de korteste bitene (den tredje biten trenger vi ikke) preges 7/16'' inn fra hver kortside. Delene skal passe inn i bunnen som vist.10. Lim delene sammen slik før du limer dem inn i bunnen.


11. Bruk et lim som ikke tørker alt for fort så du har muligheten til å skyve delene på plass. Sett i skuffene så du får plassert hyllene riktig. Det er viktig at det ikke blir skjevt, så man får skuffene inn.


12. Slik blir hver seksjon. Lag fire slike og lim dem sammen så du får en hylle med fire skuffer vannrett og 6 skuffer loddrett. Kle sidene rundt hele med kartong i samme farge som hylleseksjonene.


13. Pyntekant til toppen: Kutt til to striper kartong 12 x 2'' og preg dem på 1'' (midt på) på kortsiden. Bruk en kantutstanser og lag en pyntebord langs den ene langsiden på begge bitene. Nå skal vi prege inn fra hver kotside slik at det som blir igjen på midtstykket = bredden på fronten på kalenderen. (Min var 8 11/16'' bred, men det kan variere litt utfra kutting og liming, så ta mål av din for sikkerhets skyld. Jeg preget derfor 1 11/16'' inn på den ene siden og 1 5/8'' inn på den andre siden.). Kutt som vist. 


14. Pyntekanten kan nå brettes og limes på toppen av kalenderen. Kutt til kartong for å stive av pyntenkantene inni hvis du trenger det, kutt til mønsterark til å kle inni toppen av kalenderen og kutt også til en stripe mønsterark til pynt rundt toppdelen.


15. Dørene lager du ved å måle til høyden av den øverste delen av kalenderen og bredden skal være lengden fra midt på kalenderen og ut til kanten pluss dybden. Legg også til 1/16'' på grunn av bretten. Den ene døren lager du enda 1/2'' lenger for å få et felt magnetene kan festes i (se bilde). Lag paneler som er 3/16'' mindre enn bunnen på dørene (så rammene blir like store som på skuffene). Husk å feste håndtakene før du limer på panelene. Jeg har limt mine paneler på med tynne 3D-puter for å få litt dybde. Lag også også pyntepaneler til sidene av kalenderen. Fest magnet på innsiden av begge dørene slik at de kommer mot hverandre gjennom den ekstra kanten på den ene døra når dørene lukkes. Pass på at du limer dem riktig vei så de ikke støter hverandre bort. Pynt innsiden av dørene med mønsterarkpaneler og pynt dersom du ønsker det. Pynten her må være flat, ellers går ikke dørene igjen.


16. Til å lime på de tynne utstansede pyntehjørnene brukte jeg igjen limpenna.


17. Bunn: Bruk en litt tykk papp 2 1/2 x 9 1/2''. Kutt til kartong i samme farge som kalenderen til å kle pappen med (ca 4 x 10 3/4''). Lim pappen på baksiden av kartongen midt på.


18. Kutt av hjørnene på kartongen så du kan brette kantene inn og lime fast som vist. Kalenderen limes på bunnen kant i kant langs baksiden, men slik at det stikker ut en ramme rundt på sidene og foran.


19-21. Ferdig adventskalender.
Trinn-for-trinn forklaring på hvordan du lager kalenderen finner du også i oktoberutgaven av Ett Trykk fra 2013. 
Tallene er stanset ut med die fra Sizzix, hjørnedie er fra Joy Crafts, hjertebanner inni er laget med die fra La-la-land. Tekstrammen inni er stanset ut med die fra Spellbinders og pyntebord oppå og snøkrystallene inni er laget med Martha Stewart punchere. Håndtak fra Kort & Godt.

Jeg håper dere liker kalenderen og blir inspirert til å lage adventskalendere selv.
Kreative klemmer fra DT-Camilla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping