HJEM

onsdag 13. mai 2015

BLOMSTER AV OSTEKLUT - TUTORIALOSTEKLUT er et helt genialt til scrapping, uansett om du lager kort, layout, lommescrapping eller andre prosjekter. Det er så allsidig, og gir en flott effekt til de aller fleste prosjekter. Her vil jeg vise to enkle blomster man kan lage av osteklut. 


Til den første blomsten klipper jeg opp små firkantede biter med osteklut i forskjellige størrelse, 4 av hver størrelse. Jeg stanset ut en rund bit kartong som blir basen du limer blomsten på. Jeg har stanset ut rundingen i 1" størrelse ved hjelp av en PUNCH


Jeg bretter firkantene i to på skrå, slik at hjørnene overlapper hverandre. Jeg bruker deretter fingrene til å  lage en spiss på hver brettede bit.


Deretter limer jeg firkantene fast på den utstansede rundingen. Jeg bruker GLOSSY ACCENT til å lime med. Dette limet henger godt fast, og tørker forholdsvis raskt. Jeg limer først de største firkantene, slik at bitene ligger rett ovenfor hverandre. Deretter limer jeg de som er litt mindre, rotert 45 grader i forhold til det første laget. Slik forsetter jeg til alle er limt på jevnt. Til sist bruker jeg EYELET SETTER til å lage hull i senter av blomsten, og fester en brad i hullet. 


Til blomst nr to trenger du en tynn lang remse med osteklut. Jeg setter en knute i ene enden, som brukes som senter av blomsten, og ruller den deretter sammen. Fest en tråd i knuten, og sy med jevne mellomrom tråden gjennom pølsa. Til sist trekker du tråden sammen mens du former "bladene" på blomsten, og knytter tråden fast i osteklut-knuten. 


Blomsten blir da seende slik ut. Fest en brad i senter. På denne blomsten trenger du ikke lage hull først, her kan den bare trees gjennom osteklut-lagene. 


Slik blir de to ferdige blomstene seende ut. Jeg har til sist laget to kort der jeg har brukt blomstene. 


Jeg har brukt papir fra en 6x6 blokk fra Fancy Pants. Jeg har brukt DISTRESS INK GATHERED TWIGS til å stemple med. Tekststempelet er selvlagd, ved hjelp av IMAGEPAC STAMPMAKER KITHer har jeg brukt papir fra en 6x6 blokk SN@p COLOR VIBE, og distresset kantene med TIM HOLTZ PAPER DISTRESSER. Jeg har stemplet med ARCHIVAL INK JET BLACK, og sprutet noen få flekker med svart blekk på bakgrunnspapiret. 
Blondene er stiftet på, og blomsten er deretter limt på toppen med Glossy Accent. 


 Jeg håper dere har blitt inspirert til å bruke osteklut på prosjektene deres :)

Klem fra DT Linda

1 kommentar:

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping