lørdag 4. juli 2015

POSEKORT MED OPPBRETTSFLIK - TUTORIAL


I dag vil jeg vise en enkel måte å lage et posekort fra bunnen av, med en oppbrettsflik i front. Jeg bruker at hvitt A4-ark som base, og pynte rmed mønsterark oppå, men du kan selvsagt også bruke mønsterark til selve posen dersom du ønsker. Når du bruker A4-ark, er det eneste kuttet du trenger å ta, i lengderetning. Jeg ønsker å ha posen 6" høy, og kutter derfor papiret 10" langt. 


Jeg lager brettekanter som vist på bildet over. Denne posen blir 3,5" x 6", en størrelse jeg liker veldig godt til posekort. Dersom du ønsker å bruke mønsterark, skal mønsteret ligge ned mot scoreboardet når du lager brettekantene. (Den blå streken skal scores fra andre siden enn de rosa strekene) 


Jeg bruker en die for å lage profilen på oppbrettsfliken. For å kun stanse ut halve profilen av diesen, legger du diesen slik at arket som ikke skal kuttes, ligger på oppsiden av diesen, mens biten som skal kuttes, ligger under. For å få arket gjennom stansemaskinen, bretter du inn flikene på siden. 


Etter å ha kuttet vekk hjørnene og formet oppbrettsfliken, sitter du igjen med et ark som ser slik ut som dette. Brett de tre flikene med rett kant bakover, og lim disse tre sammen så du lager en pose. Deretter er du klar til å dekorere posen. Jeg har kuttet til mønsterark til front, samt kuttet ut to like former til oppbrettsfliken. (Disse må kuttes ut en med mønster vanlig vei, og en med mønster opp-ned, siden flikene blir stående opp ned for hverandre. )


Tagen ligger inni posen,og dras opp ved hjelp av en klynge med osteklut og hug snug. 


Alle kanter på mønsterarkene er malt lett med hvit dabber, for å gjøre overgangene litt dusere. Oppbrettsfliken festes med en brad på selve fliken, og en på hoveddelen av kortet, og med hemp som surres mellom disse. Husk å feste braden på selve fliken før du limer på den underste delen av mønsterark, slik at baksiden av braden blir skjult. For å gjøre bradene litt mer "vintage", har jeg hatt på litt embossing ink på deler av den, og detter hatt hvit embossing pulver på. Da får de en overflate som er delvis hvit, med metallet skinnende gjennom.


Selve tagen er veldig lett pyntet, med kun en liten stripe med mønsterark, samt et konfirmantstempel i hjørnet. For å få skyggeeffekten på stempelet, har jeg stemplet tre ganger uten å ta på ny stempelsverte mellom trykkene.Under fliken er det en liten chipboard samt noen tekststriper som er stemplet opp på hvit kartong og deretter kuttet ut.Produkter brukt:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping