mandag 23. november 2015

GNIKKIS - RUB-ONS - DEKORERE GLASS


Jeg synes det er veldig gøy å dekorere lys, både til bruk som oppbevaring, dersom man ønsker å gi bort litt julegodt eller marsipan til jul, eller som glasslykter. Dersom jeg lager glass til å gi vekk godt i, pleier jeg lage de med juletema (eller evt bursdagstema dersom de skal gies til bursdag osv). Glasslyktene pleier jeg lage "årstidsnøytrale", så de kan brukes hele året.  I dag vil jeg vise helt enkelt hvordan jeg dekorerer et glass. Jeg viser ikke så mange bilder av selve dekoreringen, ettersom det er individuelt etter hvordan du vil ha det, men vil komme med noen tips og råd. Over ser du et par eksempler på andre måter å pynte glassene på. 


Dette glasset ønsket jeg å ha en frostet effekt på. Jeg finner derfor frem glassfrostingen, og en fin svamp. (Her kan man gjerne bruke f.eks sminkesvamp. For å få et bra resultat, kan ikke svampen være for grov) Jeg dabber malingen på glasset, og prøver å få et så jevnt lag som mulig. (Ikke for tykt) Dersom det skulle vise seg etterpå at det ble litt ujevnt, går det ann å ta et strøk til når malingen er tørr. 


Når jeg pynter glass, pleier jeg som ofte bruke en lignende måte å bygge opp pynten på; blonder og/eller osteklut som jeg deretter knytter jute rundt. Under blonden bruker jeg litt Glue Dots super sticky tape, så det skal sitte godt fast. For å være sikker på at blomstene henger godt, selv om glasset blir "håndtert" litt, pleier jeg å tre stilkene inn og rundt juten, i tillegg til å lime. Dersom jeg har charms på, knyttes også disse i juten. 


På dette glasset ønsker jeg å bruke en rubons fra Staz. Jeg klipper da ut den teksten jeg vil ha, og holder den stramt på glasset, før jeg rubber den på. Rubons på lysglass gir en veldig fin effekt når man har lys i. 


Den ferdige lykten med lys i. Jeg håper du har blitt inspirert til å dekorere dine egne lys! 
Produkter brukt:


6 kommentarer:

  1. Nydelige :) Tusen takk for inspirasjonen, Linda :)

    SvarSlett
  2. VIrkelig fine galss! For en superide å pynte glass på denne måten :) Adventsklem fra meg :)

    SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping