onsdag 23. desember 2015

TUTORIAL - DESEMBER ALBUM

Så hyggelig at det var min tur på bloggen til å dele en tutorial med dere på selveste dagen før dagen:-) Ikke overraskende så er prosjektet juleinspirert - et desember album laget fra bunnen av. Jeg har i flere år sett mange slike flotte album, men har aldri fått laget et selv. Det fins mange varianter, for eksempel December daily, men jeg har lagt opp til en litt enklere type med færre sider. Selv om jeg allerede har tatt mange bilder i desember, så er det ingen bilder i albumet enda. Bildene setter jeg inn når julen er over; da har jeg oversikt over alle bildene og velger ut de jeg vil bruke:-) Sidene er ganske enkle, slik at jeg lett kan sette på ekstra pynt og tekst som passer til.
 
For og baksiden er skjært ut fra en pappeske, kjekt med litt gjenbruk:-)
 
 
Resten av sidene er også skjært til fra gammel emballasje.
 
Så koste jeg meg med å finne frem papirer, stempler og forskjellig pynt som jeg kunne tenke meg å bruke.
 
Jeg valgte å bruke den brune siden av pappen til forsiden med et lag med gesso
Her ville jeg ikke dekke overflaten helt og påførte derfor bare litt gesso.
Jeg syns det enkleste er å bruke et plastkort til å dra gessoen utover; jo hardere du presser, jo tynnere blir laget. Og så passet det jo veldig bra at dette var et jule bonus kort :-) Morsomt at stripene i pappen ble synlige; det hadde jeg ikke tenkt på:-)
Jeg hadde litt gesso igjen på kortet og skrapte det av på en tag.
 
Så er det bare å velge og vrake blant papirer og pynt. Jeg prøvde meg litt frem før jeg landet på denne forsiden, men limer ikke fast noe før jeg bestemmer meg. Her er det PL kort Fra Kaisercraft, chipboard tall (Basic gray), snøfnugg av tre og klistremerke også fra Kaisercraft.
Videre til neste side som må dekkes med noe..
For å dempe mønsteret på arket er hvit distress stain kjekt å bruke; her er det bare å tilpasse antall lag til hvor mye du vil dekke. Arket er Maja Design; julen er her - julekuler.
Og slik ble de første sidene, med plass til en eller flere bilder, tekst og mer pynt hvis man vil. Produkter som er brukt: resteark, klistremerker fra Kaisercraft, mønsterark fra Maja Design (Vintage summer basics 1946), washi tape, tag med gesso, PL kort Fra Kaisercraft,.
 
 
Jeg har planer om å lage noen flere sider før jeg setter inn bilder og skriver tekst, og helt til slutt sette albumet sammen med Bind it all. Da jeg monterte forsiden stemplet jeg også med dette flotte stempelet fra Technique Tuesday (love this).

Jeg syns det var morsomt å lage et slikt album på forhånd uten å tenke på om sidene passet til bildene. Blir det "helt krasj" kan man jo alltids redigere bildene til svart hvitt:-)
 
 Takk for besøket og riktig god jul :-)
 
 
 


 
4 kommentarer:

  1. Så herlig å se litt resirkulering :-) Riktig flott ble det :-)

    SvarSlett
  2. Gjenbruk er flott. Pappen ble stilig når du beholdt litt av det brune og stripene kom frem. Flott album!

    SvarSlett
  3. Love that you are using all this recycled packaging. Very pretty project. Hugz

    SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping