mandag 22. oktober 2018

Steg for steg midtdelt kort


I dag vil jeg vise steg for steg hvordan jeg lager midtdelt kort. Jeg finner frem den diesen jeg vil bruke som form til kortet, og kutter til kartong. Jeg lager en brett med scoreboardet på begge sidene, litt innpå kanten av diesen. Med denne diesen passer det å lage brettekanten 2,5 tommer ut fra senter. Deretter kutter jeg til kartongen så de ytterste brettekantene er 2,5 tommer, så de møtes i senter.


Jeg kutter til kartongen og mønsterark med diesen jeg har valgt. Det største mønsterarket må kuttes i ytterkant, så jeg legger det med baksiden opp og legger kortbasen over, og tegner med blyant. Der etter kutter jeg av de ytterste bitene.

Med en kantskrape rufser jeg opp kantene på mønsterarkene. Når det er figurkuttet mønsterark som her, er det lurt å rufse opp arkene ganske forsiktig, så ikke formen blir "ødelagt". Rufser man for mye, forsvinner effekten av buene på arkene.



Jeg monterer til slutt arkene med 3D-puter og begynner å pynte. Det midterste runde feltet er kun festet på en side, slik at kortet kan åpnes ved å løfte venstre side først.
Kortet er pyntet ganske enkelt, ettersom formen i seg selv gjør litt av seg. Innsiden er foreløpig ikke pyntet med tekst, ettersom jeg ikke vet hvem mottakeren er enda.




Produkter:
Ark: Maja Design - Vintage frost basics - 8th of decemberMaja Design - Vintage frost basics - 20th of decemberBazzill - kartong - mono hvitGlobal hobby og Kunst - Mosgummi hvitKort og Godt - Glitterkartong - Sølv
Dies: Papirdesign - Bærkvist
Blomster: Papirdesign - Roser - Blå
Lim/Tape/Verktøy: Din fantasi - 3D puterAleenes Tacky glue

1 kommentar:

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping