mandag 22. april 2019

Melkekartong-kort

I dag vil jeg vise mal og steg for steg til melkekartong-kort med ikke-kvadratisk bunn. Ved å lage den med rektangulær bunn, kan du lage den i en ganske stor størrelse, uten at den rommer alt for mye. Denne melkekartongen er laget til en konfirmant, og skal fylles med twist. 


Jeg begynner med hvit kartong i str 12" x 9 1/4". Med langsiden opp, lager jeg brettekant ved 3,5" - 5,75" - 9,25"-11,5". Jeg snur deretter kartongen 90 grader, og lager brettekant ved 5/8" - 2 1/8" - 7 5/8". (Se mal) Jeg lager brettekantene som skal bli skråbretten i åpningen, og kutter til panelene som skal være på alle sider av kartongen. Panelene kutter jeg til en ørliten størrelse mindre enn på kartongen, slik at det blir synlig en liten hvit kant i alle bretter.I det ene panelet lager jeg et vindu med en rund die. Kartongen er for stor til å gå gjennom stansemaskinen min. Derfor tegner jeg av fra panelet der hullet i kartongen skal være, og bruker deretter en større die til å tegne av en større sirkel. Denne kutter jeg ut med skalpel, og limer deretter på stiv, gjennomsiktig plastplate over hullet, slik at det fungerer som et glass i vinduet.


Jeg pynter alle panelene før jeg limer de på kartongene, siden det er enklere å pynte når panelene ligger nede, enn når de er festet på melkekartongen. Jeg limer alle ferdigpyntede panel på kartongen før jeg monterer melkekartongen.Jeg lager en tag til å putte inni melkekartongen til å skrive hilsen til konfirmanten. Ettersom den ikke er fylt enda, holder jeg den bare samlet midlertidig med en binders.
Produkter:
Ark:
Papicolor - Kartong hvit,
Joy Bølgepapp,
Hobby and Crafting Fun - Mosgummi

Stempel:
Papirdesign - PD 13801 Kjære konfirmant,
Papirdesign - PD 17248 Konfirmant, Jente

Dies:
Papirdesign - PD 17331 Bladkrans,
Papirdesign - PD 16171 Ramme 1,
Papirdesign - PD 19192 Grip Dagen,
Papirdesign - PD 17314 Konfirmant 5

Verktøy:
Sizzix Multitools,

Lim:
Tonic Studio - Craft Tacky Glue,
Joy Crafts - 3D dots

2 kommentarer:

  1. Supernydelig eske!! Tusen takk for inspirasjon og mal!
    klem, Synnøve

    SvarSlett
  2. Kjempefin! Veldig lekker eske! Super gave!

    SvarSlett

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping