tirsdag 17. desember 2019

Slik bruker du embossingpulverI dag skal jeg vise dere flere ulike måter man kan bruke embossingpulver. Det er mange år siden jeg prøvde meg på dette for aller første gang, og siden har jeg brukt embossingpulver på veldig, veldig mange av prosjektene mine. 


Favoritten min er å bruke grovt embossingpulver som en del av bakgrunnen. Jeg er veldig glad i det som heter chunky fra Stampendous, og aller helst shabby white. Dette pulveret var jeg dessverre tom for, så jeg blandet hvitt og gull - og fikk nesten samme fargen som jeg bruker til vanlig.


- God jul fra vårt hjem til deres - 


På det neste prosjektet har jeg brukt fint embossingpulver i gull for å fremheve teksten. Dette stempelet fra Papirdesign er perfekt til dette, da jeg dessverre har litt problemer med å få frem teksten dersom den blir veldig tynn og liten.


Som ramme til teksten har jeg brukt gullpapir. Nydelig, ikke sant?


På kortet under her har jeg også brukt fint embossingpulver, denne gangen i hvitt, for å få frem teksten. Jeg synes svart til tider kan bli litt hardt, selv om jeg absolutt er fan av å bruke det også ofte. 


 Kortene er laget med de aller nyeste papirene fra Papirdesign, og dette kortet har jeg pyntet med noen kanelstenger, en tørket appelsin og stjerneanis som jeg hadde liggende i en skuff. Perfekt!


 - Ikke bare ser det fint ut, det lukter også godt! -


På det neste kortet har jeg brukt embossingpulver både på tekst og ramme. Rammen er en chipboard-ramme i tre, og jeg synes dette ble veldig bra! Som regel bruker jeg shabby white chunky embossing på chipboard-hjerter, men så fikk jeg også prøve noe nytt :)


 - Detaljer -


På rammen har jeg også limt på noen halvperler i gull. Jeg synes det ble en artig detalj :)


På det aller siste kortet har jeg brukt fint embossingpulver på et par pepperkakefigurer. Her ser pulveret nesten ut som melis, er ikke det gøy? :)


- Når en pepperkakebaker, baker pepperkakekaker -


 Som jeg allerede har nevnt er chunky embossing fra Stampendous det pulveret som er mest brukt her i hus, men jeg bruker også mye hvitt, fint embossingpulver.


 For å bruke embossingpulver, trenger man en liten stempelpute som heter f.eks. VersaMark - Watermark eller Distress Embossing Ink. Den bruker man på akkurat samme måte som en vanlig stempelpute, og den finnes i flere størrelser. Jeg har den aller minste. Når puten er litt tørr, kan man ha på litt refill (se bildet under).


Når man heller pulveret på prosjektet, er det lurt med det blå brettet dere ser bilde av under her.  Da kan man helle tilbake det pulveret som blir til overs, uten for mye søl. Frem til nylig brukte jeg et ark hver gang, men det ble mye gris og unødvendig bruk av papir.


Når du har fått på pulveret der du skal ha det, varmer du det opp med det som ser ut som en liten hårføner (og nei, du kan ikke bruke vanlig hårføner). Det kan ta litt tid før pulveret smelter helt, og pass på - det kan bli fryktelig varmt!

Håper dette ga deg noen nye ideer til bruk av embossingpulver. Legg gjerne ut bildene dine i Facebook-gruppen Lek med Kreativ Scrapping, så får vi se :) Lykke til!

Klem fra Ida Kristin


Produkter:

Papir:

Stempel:


Blomster:
Kort og godt - Snurret blomst - Hvit
Kort og godt - Rose krøll - Brun
Papirdesign - Julestjerne - Rød

Pynt:
Kort og godt - Bomullstråd - Svart
Papirdesign -  Blondebånd - Brun

Stempel og embossing:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping