lørdag 17. oktober 2020

Tutorial: Embossingpulver

Hei dere! I dag skal jeg vise dere hvordan dere bruker embossingpulver! 

Da jeg fikk drømmejobben i en scrappebutikk her i Bodø for nesten ti år siden, var embossingutstyr dessverre noe av det siste jeg invisterte i. Etter at en venninne av meg gikk til innkjøp av en varmepistol var jeg solgt. Siden har jeg brukt embossing på nesten alt - bursdagskort, mannekort, babykort, bryllupskort, julekort (spesielt!), you name it. 

Embossingpulver finnes jo i så utrolig mange farger og varianter, her er det bare kreativiteten som setter grenser. Et tips er å bruke finkornet embossingpulver på tekst og chunky (grovkornet) på bakgrunner og detaljer.


Det du trenger er: 

  • Varmepistol/heat gun. Hårføner funker ikke
  • Embossingpulver. 
  • Versa mark
  • Stempel og stempelplate 

Embossing er egentlig ganske enkelt. Du påfører versa mark/embossingputen (ser ut som en helt vanlig stempelpute) på stempelet du ønsker å bruke. Dette er et slags lim som fester pulveret der du ønsker. For påfyll av versa mark kan du kjøpe en liten flaske med refill. 

Vær obs: Dette tørker ganske raskt, så du må være snar. 

Hell pulveret over motivet og kakk godt av. Jeg har et lite brett som heller overskuddet av pulver rett tilbake i boksen uten for mye gris :)

I nettbutikken heter det Clear away tray (link i produktliste under).

Et lite tips er å være litt forsiktig når du skal stemple motivet på arket. Det har skjedd altfor mange ganger at teksten "flyter" utover og blir uleselig om man presser for hardt, blant annet da jeg skulle lage denne tutorialen.

Når du har motivet klart, bruker du embossingpistolen over det du ønsker å embosse (10-20 cm over). Du ser raskt at pulveret begynner å endre form og farge. Om du embosser for lenge, begynner pulveret å boble og resultatet blir ikke like bra. Her må man øve seg litt :)

Dette er resultatet. Som dere ser, måtte jeg bruke to forsøk, som tidligere nevnt. 

 

Jeg bruker ofte embossing som motiv, deler av en bakgrunn eller på chipboard. I fjor laget jeg et innlegg med ulike måter å bruke embossingpulver på.
Det kan du se her.

Om du har lyst til å prøve deg på embossing for første gang, anbefaler jeg finkornet embossingpulver fra Ranger. Alle fargene kan du finne her. Jeg håper du også vil forsøke grovkornet fra Stampendous, og å blande sammen gull og hvitt. Det blir magisk!

Håper du ble inspirert til å prøve deg på embossing. Det gjør seg spesielt godt på julekort :) 

Del gjerne resultatet i Facebook-gruppa Lek med Kreativ Scrapping, så får vi se. 

Lykke til! 


Klem fra Ida Kristin.

Produktliste:

Versa Mark - Watermark - Stamp pad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping