lørdag 17. april 2021

Tutorial: Lollipopkort

Hei dere! Jeg var så sikker på at jeg hadde laget en tutorial på disse lollipopkortene jeg har dilla på innimellom, men der tok jeg feil. Jeg har derfor lyst til å vise dere hvordan disse kan lages.


Jeg begynner med å finne et mønsterark jeg har lyst til å bruke som base på kortet. Denne gangen falt valget på et grønt og skjønt ark i vårlige grønntoner fra Maggi Design.


Jeg kutter opp to strimler på cirka 30x5 centimeter som jeg legger på scoreboardet mitt. Jeg bruker et scoreboard fra Martha Stewart. Jeg har dessverre rotet bort tilbehøret, så jeg bruker bare en grillpinne fra kjøkkenskuffa :)


På dette kortet har jeg scoret cirka hver halve inch ettersom dette er et stort kort. Ønsker du å lage små lollipopkort, som for eksempel pynt på kort eller i LOer, kan du score tettere. 


- Trekkspill -


Jeg bruker alltid score-tape når jeg limer sammen de to delene. Det vil da se slik ut:


Legg sirkelen flatt på pulten foran deg og lim på en sirkel av papir for å få kortet til å legge seg slik du vil. Også her liker jeg best scor-tape. Juster kortet dersom rillene ikke legger seg slik du vil.


Dette er nå baksiden på dette kortet. Denne siden kan du også pynte som et kort, eller skrive en personlig hilsen på. 


Jeg finner så fram et sugerør som passer til fargene på papiret. Kreativ Scrapping har i mange forskjellige farger, så her er det bare å velge og vrake :)


Jeg bruker Glossy Accents til alle detaljer på alle prosjektene mine. 

.... Og akkurat i det jeg fikk limt på sugerøret, innser jeg at jeg har limt det på feil side. Jeg pleier å lime det på baksiden. Men pytt sann :)


Også på forsiden limer jeg et rundt ark for å få kortet til å holde seg på plass. Jeg legger så lag på lag med blondeserviett og mønsterpapir til jeg er fornøyd. 


Nå kan du velge å pynte kortet opp eller ned. På dette kortet har jeg valgt en enkel pynt, med små papirblomster, halvperler, et par klistremerker og en chipboard. 


Jeg liker også å bruke en sløyfe i overgangen mellom sugerør og kort. Har du ikke tekstbånd eller blondebånd, kan du bruke gavebånd. Det blir også dekorativt :)


Håper du ble inspirert til å lage et lollipopkort eller tre i løpet av helgen. Det er avhengighetsskapende. 

Stor lørdagsklem fra Ida Kristin :)

Produkter:

Mønsterark:

Dies: 

Pynt:

Verktøy og lim:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping