mandag 18. oktober 2021

Tutorial - tag med resist teknikkHei, her kommer en tutorial på resist teknikken jeg har brukt på flere tags og kort den siste tiden.

Det er kjekt å starte med å finne frem utstyret. Jeg stanset ut tags selv med papir fra Tim Holtz som tåler mye flytende medium.

I tillegg fant jeg frem stensiler, Distress ink, vann, microglaze og mini ink blending tool.

Bakgrunnen er farget med distress ink som presses ut på et underlag, for eksempel en glassmatte eller et plastikkunderlag som jeg har her. Press med litt trykk slik at du får blekk på underlaget og spray med litt vann før du forsiktig "tæpper" papiret ned i det våte blekket og plukker opp farge.

Trikset for å ikke bare få en ubestemmelig fargeblanding er å tørke papiret mellom hver gang du plukker opp mer farge. Jeg bruker en varmepistol så prosessen går litt fortere. Hvis du ser at blekket på underlaget har blandet seg mye kan det være lurt å tørke det vekk med papir og presse ned mer blekk før du påfører mer farge på papiret. 

Her har jeg brukt flere farger og vært nøye på at ikke fargene har blandet seg for mye på underlaget. Jeg "tæpper" også tagen ganske lett ned på underlagt når jeg plukker opp blekket. Her kan man prøve seg frem og se at ulike teknikker gir ulike uttrykk:-) Gøy å se forskjellen på ink og oxide også.

Når man så er fornøyd med bakgrunnen er det klart for selve resist teknikken. Microglaze påføres med ink blender gjennom en stensil. Dette mediet minner om vaselin, og du trenger ikke særlig mye. Her kan det også være lurt å være litt lett på hånden slik at glazen ikke sklir ut under stensilen. Men som med alt annet; prøv deg frem og finn din egen stil:-) Ikke fortvil hvis du ikke ser glazen etter at den er påført. Den er i utgangspunktet fargeløs, og resultatet syns ikke før du påfører et nytt lag med farge,-)


Hvis du vil at motivet fra stensilen skal bli godt synlig kan det være lurt å velge mørkere farge enn bakgrunnen. Her bruker jeg vintage photo som er en ganske mørk brun farge. Samme teknikk som tidligere; presse ned blekk på underlaget og spraye på vann før man presser tagen ned og plukker opp farge.


Så er det bare å tørke tagen og den er klar til bruk. Her har man mange muligheter; den kan pyntes mer og brukes som et kort, bokmerke eller atc. Istedenfor tag kan man også bruke et større ark og lage bakgrunn til en art journal side eller som utgangspunkt for diecuts.


Håper du fikk lyst til å prøve denne teknikken, eller i hvert fall finner tid til å kose deg med hobby:-)
Denne tutorialen er inspirert av Tim Holtz sin blogg, der finner du også masse annet gøy.

Kreativ hilsen fra Sigrid😃

Produkter:
Papir:

Blekk/farge:
Distress stempeluter - ink og oxide

Mixed media:

Verktøy:

Dies:
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping