mandag 27. mars 2023

Steg for steg- embossing folder og Distress ink


"Party spots" bakgrunn


Monica her i dag som viser dere hvordan jeg har laget disse bakgrunnene med embossing folder, distress ink og embossingpulver.


Som dere ser på bildet har jeg laget to forskjellige. En med kun blå toner og en annen i regnbue farger. Fremgangsmåten og teknikken er den samme på begge, men den ene er litt mer avansert. Starter derfor med den enkleste.


#1


Her har jeg brukt 2 typer distress ink og kartong fra Craft uk.

Jeg starter med å påføre "Salty ocean" på kartongen med en børste. Jeg er ikke så nøye på om fargen blir litt ujevn her og der siden det kommer bare til å bli en ekstra effekt.Når hele arket er dekket går jeg videre til embossing folderen.


Her påfører jeg "faded jeans" direkte fra stempelputen og på folderen. På den siden hvor preget går nedover. Som dere ser legger det seg kun ink rundt "dotsa".


Så sprayer jeg litt vann på både arket og folderen før jeg tar den gjennom stansemaskinen.
#2
Så var det bakgrunn nr 2. Den lages på akkurat samme måte som den første, men med 3 farger i et regnbue mønster.Jeg har brukt "mustard seed", "peacock feathers" og "picked raspberry". Har ikke vært så veldig nøye på jevne overganger osv for det kommer ikke til å ha noe å si.


Jeg påfører de samme inkene på folderen. Før jeg sprayer og legger det fargede arket i folderen passer jeg på at det ligger motsatt. Altså det gule mot det rosa og omvendt. Som på bilde over.


Er alltid like spennende å se resultatet når du tar den ut.

For å gi dem "det lille ekstra" har jeg toppet dem med klart embossingpulver. Dette er jo ikke noen må gjøre siden bakgrunnen allerede er lekker som den er, men jeg syns det gir en ekstra kul effekt.Jeg bruker en embossing ink pad som jeg stryker over papiret. På den måten blir det kun det øverste preget fra folderen (altså dotsa) som embossingpulveret får festet seg på.


 Når jeg skal embosse slik liker jeg å holde arket vertikalt og drysse på embossingpulveret fra toppen og styre det med å vri å riste litt på det i prosessen.Jeg bare elsker den effekten!Så her har vi da 2 unike bakgrunner som er klare til å brukes! Slik brukte jeg dem:


Når jeg blir så fornøyd med bakgrunnen holder jeg resten ganske enkelt.


Holdt meg til rette linjer og hvite rammer. Gratulerer dies fra Papirdesign og noen hvite dots. Delene og lagene et satt sammen med 3d tape.Mvh 
Produktliste:

Embossing folder og dies;
Papirdesign - 1900227 - gratulerer 13

Blekk:

Papir:

Lim:

Verktøy:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping