onsdag 3. mai 2023

Cellofanposer til oppbevaring

 Hei, Beate her.

Jeg pakker alltid ferdige kort i cellofanposer, for å beskytte de mot smuss, men jeg bruker også cellofanposer til oppbevaring.

Det finnes et godt utvalg av cellofanposer i ulike størrelser i butikken, noe som jeg er så glad for. Både fordi det finnes cellofanposer til ulike kortstørrelser, men også fordi det gjør det også lett å oppbevare alt fra små restebiter til hele mønsteark. 

Jeg bruker små cellofanposer til å oppbevar ulike pynt. Jeg har så posene stående i skoesker i plast fra Europris (de som er 34x19x11cm), De passer veldig godt i Billybokhyller som er 40 cm dype. I disse har jeg cellofanposer som er inntil 16,5cm brede. 
Utklipte utklippsark

Jeg elsker når en mønsterarkserie kommer med utklippsark. Jeg har en ScanNCut som jeg skjærer ut disse med, men å klippe for hånd går også bra. Og så putter jeg de i cellofanpose sammen med tittelstripen, slik at jeg alltid vet hvilken produsent og serie de kommer fra.

Mintay har også ekstra bøker med utklippsfigurer av mange forskjellige slag. Jeg liker å ha disse ferdig skjært ut også, slik at de er lett å bruke når jeg trenger de. 

12,5 x 23,5cm 

Tags

Jeg har ulike manillatags og tags fra mønsterark og utklippsark, som jeg har sortert og oppbevarer i cellofanposer.

12,5 x 23,5cm 

Klistremerkerark med tekst

Jeg har klistremerkark med tekst fra Papirdesign i cellofanposer. Jeg synes det er så styrete å ta de ut og inn av de posene de kommer i hver gang jeg bruker de. Så jeg har samlet de i cellofanposer, sortert på gratulasjoner av ulike slag og andre typer. Da ligger de fremdeles godt beskyttet. 

12,5 x 23,5cm 


Enamel dots, bling og perler på ark

Jeg har lenge hatt en del av slik pynt sortert etter farge, i en boks med flere rom. En del av de kom med flere farger på samme ark, og da hadde jeg klippet de opp, slik at de ble lettere å sortere. Men boksen trengte jeg til blomster, og dessuten så lå ikke arkene og de oppklipte remsene pent i boksen, så jeg fant ut at det er nok en ting cellofanposer egner seg til. 

12,5 x 23,5cm 

Doily/kakeservietter

Jeg har forskjellige doilies som jeg har akkumulert over årenes løp, og de har jeg også samlet i en cellofanpose. Jeg har noen i orginalemballasje også, men jeg har tatt ut noen og puttet de sammen med de andre i cellofanposen. Slik er det enkelt å ta med alle varianer av doilies som jeg har på treff, uten at jeg må pakke med meg alle pakkene med forskjellige doilies. 

16,5 x 23 cm 


Erstatte orginaleemballasje

Dersom jeg har pynt i orginalemballasje ala små lommer/poser og plasten har revnet slik at det er fare for at innholdet vil falle ut, ja da putter jeg de i en cellofanpose. På bildet er det chipboard fra Stamperia, der orginalemballasjen revnet helt når jeg åpnet den. Ved å putte de i en cellofanpose, trenger jeg ikke være redd for at noen chipboard skal falle ut og forsvinne. 

16,5 x 23 cm 

Jeg bruker også cellofanposer i stor størrelse til å organisere mønsterarkserier og rester av mønsterark, kartong og spesialpapir. Ved at jeg har restene sammen med hele ark, gjør det mer oversiktelig og lettere å bruke opp restene. Jeg har tidligere prøvd meg på restekasser, men når de ble for fulle så ble det tungvindt å grave etter den riktige fargen/mønsterarket Jeg har også prøvd å ha restene ligget løse sammen med hele ark, men da forsvant de nedimellom og innimellom hele ark og var ikke lett å finne. Ved å ha restene i poser så holder de seg samlet og det er lett å finne. 

31 x 31cm

31 x 31cm

Jeg har hengemappebokser fra Staples (dessverre utgått), som jeg har mønsterark og kartong sortert i.  


 

Jeg organiserer mønsterark litt ulikt. 

1) Noen er sortert på produsent og så igjen på serier, det gjelder der jeg ofte kjøper ark av samme produsent, som Papirdesign, Mintay, Maja Design o.l. Jeg putter da hele ark i samme serie og rester i samme pose, slik at det er lett å finne og bruke. I tillegg har jeg oppsamling av mønsterark  som jeg har kjøpt et og annet ark og ikke som en del av en serie. Når jeg har lite igjen av en serie så oppløser jeg serien og putter resterende ark/biter i oppsamlingen.

2) Noen er sortert etter type/tema, som ark som passer godt til gutt og menn, veldig tydelig dåp/navndag, bryllup og/eller konfirmasjon. Jeg bruker cellofanposer til å samle restene.

3) Dersom mønterarkene ikke passer under 1 eller 2 sorterer jeg de etter farge. Der som det er ulik farge på fram og bakside, så velger jeg den å sortere etter fargen på den siden jeg liker best og derfor mest sannsynlig kommer til å bruke. Mønsterark med masse ulik mønster og stor sammenblanding av farger sorteres for seg. Jeg bruker cellofanposer til å samle rester, én pose til hver farge.

Jeg organiserer 12x12 inch kartong også i hengemapper, sortert på farge. Jeg bruker cellofanposer til biter, én til hver farge.

Jeg har sortert glitterark, folierte ark, vellum og andre typer spesialark for seg, med én cellofanpose til hver type rester av spesialark. 


Kreativ klem fra Beate

Scrappadis på Instagram, Facebook og YouTube


Produkter:

Annet:

Cellofanposer - 100stk - 31x31cm

Cellofanposer - 100stk - 16x23,5cm

Cellofanposer - 100stk - 12,5x23,5cm


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping