onsdag 17. april 2024

Steg-for-steg Copic fargelegging av digistamp

Hei, Beate her med en steg-for-steg fargelegging av digistempelet jeg brukte på mitt siste kort.

Digistempelet heter Bunny blooms fra Lili of the Valley, og er printet på en vanlig inkjet printer på Neenah 216g kartong.

 Det er ulike måter å fargelegge med Copic på, dette er slik jeg pleier å gjøre det.

Steg 1: Jeg begynner å legge den lyseste nyansen Y000 av over alle områdene som skal fargelegges gule. 


Steg 3: Jeg tar den mørkeste nyansen, Y15, og fargelegger der jeg tenker det er skygge, som gjerne er under noe. Unngå for mange overlappende strøk, da det mørkner fargen. 


Steg 3: Jeg tar den mellomste nyansen, Y13, og fargelegger akkurat i overgangen mellom de lyse og mørke nyansene. Jeg bruker små flikkebevegelser, hvor jeg startet bevegelsen i overgangen til det mørke og avslutter flikkebevegelsen litt ut i det lyse. Desto mindre området jeg fargelegger er, desto mindre er flikkebevegelsen. Jeg passer på at jeg ikke fargelegger helt over de lyseste områdene, men de skal heller ikke være for store. Oftest er mellomste nyanse den nyansen som dekker mest av et område/motiv. 

Steg 4: Jeg bruker C1 til å fargelegge skyggene på de hvite kronbladene, resten lar jeg være uten fargelegging. Jeg bruker også flikkebevegelser, hvor jeg starter bevegelsen der kronbladene er festet til blomsten. Det er mest skygge der et kronblad ligger under en annet og der streker indiker at kronbladene folder seg. 

Steg 5: Så fargelegger jeg bladene og stilkene, først med den lyseste nyansen, YG21.
Steg 6: Så fargelegger jeg den mørkeste nyansen, YG25, der jeg tenker det er skygge. Igjen bruker jeg flikkebevegelser. Jeg flikker så og si alltid slik at bevegelsen slutter der mørk og lys nyanse møtes. F.eks. blomsten som stikker opp helt øverst til høyre, da starter jeg flikkebevegelsen ved basen av blomsterhodet og flikker ned mot midten av stilken. Så starter jeg flikkebevegelsen der stilken stikker opp bak blomsten foran og flikker opp mot midten av stilken. 

Steg 7: Så går jeg over med mellomste nyanse, YG23 (det er ikke veldig stor forskjell på YG23 og YG25) i overgangen mellom lysest og mørkest nyanse. Igjen er det den mellomste nyansen so dekker et område mest. 

Steg 8: Jeg forsterket noen av områdene med skygge ved å fargelegge litt mer med YG25 i de mest skyggerike områdene. Det er viktig å ha litt kontrast mellom høylys og skygge, det gir mer liv til motivet. Jeg fyller også inn litt i området med stilkene, slik at buketten ser litt tettere ut i bunn. Her bruker jeg litt lange flikkebevegelser, som avsluttes nederste på buketten.

Steg 9: Så fargelegger jeg kaninen med E51. Igjen bruker jeg små flikkebevegelser. Ørene starter bevegelsen ved hodet. Hodet starter bevegelsene ved toppen av hodet. Som dere ser så fargelegger jeg ikke hele hodet men lar et felt rundt munn og hake være hvitt. Forlabbene starter bevegelsen fra ytterkant og mot potene, hvor jeg også har latt det være igjen litt hvitt. Siden er bare fargelagt uten flikkebevegelse. Og bakpoten starter bevegelsen inne ved blomsterstilkene, og igjen har jeg latt et lite felt være hvitt.

Steg 10: Jeg skyggelegger med den mørkeste nyansen, E33. 

Steg 11: Så bruker jeg den mellomste nyansen i overgangen mellom mørk og lys. Flikkebevegelsene starter i overgangen mellom mørk og lys og slutter i det lyse. 

Steg 12: Jeg bruker så den lyseste nyansen igjen i overgangen mellom den mellomste og lyseste. 

Steg 13: Jeg fargelegger inni ørene først med W1, og lar det være igjen områder med hvitt. Så fargelegger jeg med litt R01 innerst inne i ørene. Og til slutt skyggelegger jeg litt ekstra med W1.

Steg 14: Jeg skyggelegger med W1 under haken og på magen. Så fargelegger jeg sløyfebåndet, først med Y13.


Steg 15: Og så skyggelegger jeg med Y15. Her lar jeg det være litt tydelig skille mellom de to nyansene. 
Steg 16: Så fargelegger jeg bakken med YG23. Jeg flikker ut fra buketten og til hver side.

Steg 17: Og helt til slutt så skyggelegger jeg med samme farge,YG23, under bakpoten, under kronbladet og under strekene på bakken.


Og har du ikke fått med deg min forrige bloggpost og kort, hvor jeg brukte det fargelagte digistempelet, så så kortet slik ut. Produktliste for dette kortet finner du her.

Kreativ klem fra Beate

Scrappadis på InstagramFacebook og Youtube


Produkter:


Papir:

Crafter's Companion - Neenah - Classic Crest 216g


Blekk/farge:

Copic: W1C1Y000Y13Y15YG21YG23YG25E33E35E51 og R01
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping