torsdag 7. februar 2013

Snart Morsdag♥

Morsdag nærmer seg med stormskritt og DT Marielle har laget et fantastisk nydelig kort som skal brukes sammen med en gave som morsdagshilsen ♥
Litt om morsdag: (FRA WIKIPEDIA)
Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar.
Ann Maria Reeves Jarvis, en ung hjemmeværende mor fra Appalachene i Nord-Amerika, prøvde i 1858 å forbedre de sanitære forholdene for alle parter i den amerikanske borgerkrigen ved å opprette flere foreninger som hun kalte «Mothers' Day Work Clubs». I 1868 begynte hun å arbeide for å forsone partene.
Inspirert av Ann Marie Reeves Jarvis' arbeid skrev Julia Ward Howe i 1870 «Mother's Day Proclamation» (norsk: «Morsdagsoppropet»), men greide ikke å få innført «Mother's Day for Peace» (norsk: «Morsdag for fred») som en offisiell helligdag.
Ann Maria Reeves Jarvis' datter, som het Anna Marie Jarvis, kjente til både sin mors arbeid og arbeidet til Julia Ward Howe. Cirka ett år etter at hennes mor døde, holdt hun en minnesmarkering for sin mor den 12. mai 1905, og begynte så å arbeide for å få innført en offisiell minnedag for mødre. Første morsdag ble feiret den 10. mai 1908 i Grafton, West Virginia i kirken der den avdøde Ann Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Skikken spredte seg til 45 stater i USA, og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president, Woodrow Wilson, den første nasjonale morsdag.
Papirene er de vakre Magnolia papirene fra den siste kolleksjonen. "With love" Det som er brukt heter Rose Romance. I tillegg er det brukt Maja design papirer og kraftkartong, samt Bazzill i fargen Vanilla 
Bak motivet er det brukt osteklut og rundt motivet er det brukt denne flotte diesen fra Nellie Snellen
Som pynt har Marielle brukt hvite snurreblomster fra Kort og Godt, en nydelig gardenia fra Storyteller, seambinding som er farget med Ranger Distress stain, Old paper og vakre små rosa halvperler fra Staz.
Motivet fikk glitter på vingene og blomstene for å lage en ekstra fin effekt.
Her og der på kortet er det malt litt med Gesso som pyntemaling
Om du liker den flotte fuglen Marielle har brukt på kortet, så er den laget ved hjelp av Mold'n'pour og du finner en fantastisk flott tutorial HER på bruken av det.
Da håper jeg dere er inspirert til å lage noe fint til morsdagen dere også♥
Utfordringen vår finner dere enklest i sidebaren
Ha en fin dag alle sammen

1 kommentar:

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping