tirsdag 25. juli 2017

Tutorial: embellishments

Heisann i juli, her kommer en tutorial på noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på lenge, nemlig embellishments, eller pynt om du vil,-) Både på kort og LOer bruker jeg mye lag på lag. Ofte blir det slik at jeg bestemmer oppsettet først, og så kommer gjerne pynten til slutt. Men nå tenkte jeg altså å begynne i andre enden - lage pynten først.

Først fant jeg frem forskjellige ark, discuts, dotter osv. som kunne passe til prosjektet.

Selv om det er litt pirkete så bestemte jeg meg for å klippe ut forskjellige motiver, og begynte med et kamera fra denne 6x6 blokken fra American Crafts

Tickets passer også fint, og på dette arket fra Simple Stories er det bare å velge og vrake😊

Tanken var å lage pynt i forskjellige stiler, og at de senere kan brukes på både LOer og kort. Morsomt å kikke gjennom mønsterark på jakt etter motiver. Bil måtte med, her fra Papirdesign.

Og bart, også fra Papirdesign.

Et tips her er å ikke være så nøye når du klipper ut. Istedenfor å klippe helt inntil motivet klippet jeg heller litt utenfor. Og blir det litt ujevnt så gjør det ingenting; tanken er jo at det skal se hjemmelaget ut uansett😉

Til det første prosjektet valgte jeg ut bilen, en liten tag, utklipte tickets, binders, knapper og dotter.

Så kommer den morsomste delen med å sette sammen elementene og flytte ting frem og tilbake til man blir fornøyd👍 Her endte jeg opp med noen av de elementene jeg hadde valgt ut, blant annet mønsterark fra denne 6x6 blokken fra BoBunny. Vimpelen på bindersen er også klippet ut fra et ark i denne blokken.

For å variere ville jeg lage noen med sirkler også. Først klippet jeg ut klokken fra denne blokken fra Glitz. Så brukte jeg sirkelpunch for å lage sirkler, her fra Plus One 6x6 blokken.

Jeg var ikke helt sikker på om jeg ville bruke akkurat dette mønsteret og istedenfor å punche ut mange forskjellige sirkler som jeg kanskje ikke ville bruke så kom jeg på en liten ide. Jeg punchet ut en sirkel av en vanlig ark og holdt dette over ulike mønsterark for å lettere kunne se hvordan fargene og mønstrene ville passe med motivet jeg hadde valgt.Før jeg kom på dette hadde jeg punchet ut tre ulike sirkler og prøvde litt frem og tilbake.
 


He he, jeg syns ofte det er vanskelig å velge, men endte til slutt opp med ...
...den rosa🍭 Her brukte jeg også klistremerke fra Glitz, rosa dott og klistremerker med ord fra Tim Holtz. Klistremerkene fikk også sort penn langs kantene.

Så var det tid for barten, som fikk selskap av en snakkebobletag fra Studio Calico (disse kan enkelt lages selv), rubons fra Tim Holtz, klistremerke fra Theresa Collins og stempel fra Heidi Swapp (digger den stempelplaten😁).

Jeg brukte også en av sirklene som jeg punchet tidligere, og slik ble resultatet:

På det siste prosjektet brukte jeg også sirkler, punchet med ark fra Glitz og Basic Grey. I tillegg brukte jeg klippeark fra Studio Light, det utklipte kameraet fra American Crafts, stempel fra Heidi Swapp og paljetter.

Og resultatet ble slik:

Til slutt et bilde av fire hjemmelagde embellishments. Det var kjempegøy å lage disse og jeg gleder meg til å bruke dem på forskjellige prosjekter.

Håper dette ga mersmak til å lage egen pynt:-)

Fortsatt god sommer - kreativ klem fra Sigrid😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar - vi setter kjempestor pris på tilbakemeldinger fra dere.
Vi følger spent med på alt som kommer inn og gleder oss til å se all kreativitet deres.

Kreativite tanker fra
Design Teamet og Kreativ Scrapping