mandag 23. november 2015

GNIKKIS - RUB-ONS - DEKORERE GLASS


Jeg synes det er veldig gøy å dekorere lys, både til bruk som oppbevaring, dersom man ønsker å gi bort litt julegodt eller marsipan til jul, eller som glasslykter. Dersom jeg lager glass til å gi vekk godt i, pleier jeg lage de med juletema (eller evt bursdagstema dersom de skal gies til bursdag osv). Glasslyktene pleier jeg lage "årstidsnøytrale", så de kan brukes hele året.  I dag vil jeg vise helt enkelt hvordan jeg dekorerer et glass. Jeg viser ikke så mange bilder av selve dekoreringen, ettersom det er individuelt etter hvordan du vil ha det, men vil komme med noen tips og råd. Over ser du et par eksempler på andre måter å pynte glassene på. 


Dette glasset ønsket jeg å ha en frostet effekt på. Jeg finner derfor frem glassfrostingen, og en fin svamp. (Her kan man gjerne bruke f.eks sminkesvamp. For å få et bra resultat, kan ikke svampen være for grov) Jeg dabber malingen på glasset, og prøver å få et så jevnt lag som mulig. (Ikke for tykt) Dersom det skulle vise seg etterpå at det ble litt ujevnt, går det ann å ta et strøk til når malingen er tørr. 


Når jeg pynter glass, pleier jeg som ofte bruke en lignende måte å bygge opp pynten på; blonder og/eller osteklut som jeg deretter knytter jute rundt. Under blonden bruker jeg litt Glue Dots super sticky tape, så det skal sitte godt fast. For å være sikker på at blomstene henger godt, selv om glasset blir "håndtert" litt, pleier jeg å tre stilkene inn og rundt juten, i tillegg til å lime. Dersom jeg har charms på, knyttes også disse i juten. 


På dette glasset ønsker jeg å bruke en rubons fra Staz. Jeg klipper da ut den teksten jeg vil ha, og holder den stramt på glasset, før jeg rubber den på. Rubons på lysglass gir en veldig fin effekt når man har lys i. 


Den ferdige lykten med lys i. Jeg håper du har blitt inspirert til å dekorere dine egne lys! 
Produkter brukt:


lørdag 21. november 2015

JULETAG - PAKKELAPPER TIL JUL

Det nærmer seg jul og vi trenger pakkelapper i fleng. Til venner og 
familie liker jeg å lage pakkelapper med litt ekstra pynt - en mellomting mellom 
kort og pakkelapp, og som kanskje matcher innpakningen :)

 Denne tagen er laget av Ranger sine #10 Kraft tags. svertet med Distress Ink Frayed Burlap. Jeg har brukt hvit gesso litt her og der, blandet med vann og påført med svamp, og kristtornbladene er stanset ut med Sizzix die "Holy Branch" i kraft papir. Deretter er de svertet med Distress Ink Peeled Paint oppå og Frayed Burlap rundt kanten. Tekstene er fra Norsk Stempelblad AS og juletreet er en die fra LaLaLand. Jeg har brukt hamptråd til sløyfene, og konglene er kjøpt hos Panduro.


Kos dere i førjulstida 
Klem fra Kjersti
♥♥♥torsdag 19. november 2015

JULEKORT MED HERLIGE PION PAPIRER AV GDT LENA SUHR

I dag har KREATIV SCRAPPING gleden av å presentere:
Vår kjære GDT Lena Suhr.
Hun har laget et stemningsfullt julekort ♥

Dette sier Lena om seg selv: 
Hei! Lena Suhr heter jeg, og bor i min hjemby Alta. Jeg er 44 år, har mann, to gutter og ei jente (alle er nå i kategorien voksen) og en dalmatinerjente. Jeg startet med kortlaging høsten 2010 og ble hekta med en gang! Jeg har alltid elsket å lage ting, og fant fort ut at denne hobbyen er verdens beste avkobling. Jeg tenker selv at jeg ikke har EN bestemt stil, for jeg liker å veksle mellom søtt og tøft, CAS og lag på lag. Som regel er jeg nok kanskje midt i mellom. Når det er sagt så dras jeg gjerne mot kalde farger, både duse og sterke, mens jeg sliter litt mer når jeg jobber med jordfarger. Jeg har vært DT i Copic Marker Norge og My Besties Norge, men nå har jeg på grunn av studier trappet ned og er DT kun hos Storyteller. 

Jeg syntes det var veldig hyggelig å bli spurt om å være gjestedesigner hos Kreativ Scrapping, det er så lenge siden jeg ble spurt at jeg nesten hadde glemt det av. Temaet denne måneden er jul, og jeg elsker å lage julekort. Heldigvis så fikk jeg satt av noen timer til å delta på et scrappetreff her i Alta i oktober, så da fikk jeg laget opp noen julekort og vært sammen med mange trivelige damer :-) Jeg skal i dag vise ett av dem.

Jeg har dessverre ikke tid til fargelegging for tiden, og da er det supert at det finnes så mange flotte klippeark! Jeg har kost meg med Pionark, og har brukt ark fra tre forskjellige serier. Heldigvis så holder de seg til de samme fargene slik at man kan mixe nytt og gammelt.

Motivet er fra årets Pion juleserie "Christmas in Norway", et passende navn, for de minner meg om min barndoms jul. 

Jeg bruker ofte mange dies på kortene mine, og her er de jeg har bruk på forsiden:
Memory box - Star of wonder
Spellbinders Nestabilities Die - Classic Scallop Rectangle Dies
Grenene er punchet ut med Martha Stewart Punch 

Mønsterarkene er Pions Waiting for santa (stjernehimmel) og Christmas in Norway (rød tekst)

Som dere kanskje kan se, så har jeg fått dilla på mosegummi, du finner det i masse flotte farger i butikken til Kreativ Scrapping.  Her har jeg stanset ut juletrær, stjerner og god jul-tekst i hvit mosegummi, og jeg liker 3D effekten veldig godt. 

De røde 3D glitterhjertene er fra Storyteller og den søte lille snømannen er charms fra Bildmålarna.
Jeg har også brukt hvit pon pon band nede på kanten


 På innsiden har jeg brukt stempel fra Kaboks - tusen julelys. Teksten er stemplet med Versafine onyx black .
Mønsterarket på venstresiden er fra serien "Waiting for santa", mens arket og borden på høyre side er fra serien "Days of winter".

Jeg har ikke stemplet noe på høyre siden, her skriver man en personlig hilsen.

Diesen jeg har brukt er den samme Spellbinder diesen som på fronten.
Alle kanter er svertet med Distress ink, Vintage photo.

Materialliste:
Størrelse: 15 x 15 cm 
Blekk: Versafine -  Onyx blac
Stempler: Kaboks – SBN523 Tusen julelys
Papir: Bazzill – craft og vanilje, Pion design – Christmas in Norway, Waiting for santa og Days of winter
Pynt: Mosegummi , Storyteller – 3D glitterhjerter, Bildmålarna – nissecharms, Ribbongirl- pon pon bånd. Perler fra diverse.
Utstyr: Kort og godt – god jul dies, Memory box – star of wonder og blooming poinsettia, Magnolia Doohickey – snowey forest, Martha Stewart punch - gren.
Teknikker: Kortet er Alle kantene er svertet med Distress – Vintage photo.


Da sier jeg takk for meg og håper dere koser dere med julekort, og leverer bidrag inn på månedens utfordring hos Kreativ Scrapping :-)

Lena

Min blogg finner du HER
tirsdag 17. november 2015

KORT - MAJA DESIGN

Heisann, jeg titter innom i dag med et kort som er laget til mammaen min. Hun blir alltid glad for å få kort som hun kan gi videre. Veldig kjekt for meg også; det er jo ofte vanskelig å gi gaver til dem "som har alt" :-) Tenkte at dette kortet kunne passe for eksempel til en voksen dame.


Her er det mange lag J Det første laget er bølgepapp, etterfulgt av flere nydelige ark fra Maja Design: vintage autumn basic 644 – NO. XX, NO.XXI og NO. XXIII. I tillegg har jeg bygd opp med diverse resteark, en billett, gammel bokside og et bredt bånd som er klippet til. Hilsenen er skrevet ut fra Pinterest og kantene er svertet med distress ink i fargen weathered wood. Siste finish er twine, knapper og klistremerke med tekst fra Tim Holtz.
Kreativ hilsen fra Sigrid :-)

søndag 15. november 2015

COPIC INSPIRASJON - BLÅ JUL

Heisann alle kreative sjeler :)

Så hyggelig at du titter innom her i dag for å litt herlig copic inspirasjon :)
Siden det nærmer seg jul har vi tatt frem julemotiver og viser denne gangen hvordan blåtoner kan passer perfekt til julekort ♥

Her får du litt herlig inspirasjon fra Designteamet: 

KRISTINE:

Blåtoner til julekort er en av mine favoritt farger ♥ Så copic inspirasjonen denne gangen passet meg helt perfekt :D Jeg har funnet meg en blåtone kombinasjon som jeg liker ekstra godt til julekort:
BLÅ: B97, B95, B93, B91 + litt av BG72 og BG70.
Tipset om å bruke litt BG72 og BG70 fikk jeg av dyktige Jill
Det er ikke alltid så masse som skal til før man plutselig finner den riktige farge :D

Selve kortet er laget på en 5 1/2"x 5 1/2" kraft kartong base som jeg har kledd med lekre papirer fra Maja design. Dette er faktisk ark fra den nyeste babyserien, men de passet perfekt til en blå jul.
Kortet har jeg pyntet med blomster fra WOC, Hug snug, chipboard fra Maya Road, charms, osteklut, hjertedies fra Magnolia, stempel fra Staz og pyntebær
Motivet mitt er fra Magnolia

Resten av motivet mitt har jeg fargelagt med:
HUD: E93, E51, E50, E21, E11
HÅR: E44, E43, E41, E40
SKO & VOTTER: E44, E43, E42, E40

Kjersti
Mitt inspirasjonskort ble denne gangen med et motiv fra Wee Stamps, fargelagt i blåtoner selvfølgelig:) Det er et enkelt kort med hvit Bazzill base og blått bakgrunnsark.Motivet er stanset ut med en Spellbinder die Labels 10 og svertet rundt kanten med Distress Ink Faded Jeans før dien ble fjernet. Enkel pynt med ei blondesløyfe og julebjelle.

Her er fargene på Copic tusjene jeg har brukt

♥♥♥
Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake :)
Vi håper du fikk litt inspirasjon til å sette i gang med årets julekort og om du vil dele det du lager så blir vi veldig glad :) Det er bare til å legge igjen link i kommentar feltet så kommer vi på besøk ♥

Varmeklemmer fra Designteamet 

fredag 13. november 2015

THE BEST

Hei alle scrappeglade:-) Nå er det sikkert mange som er i julemodus, men det er jo allikevel gøy å scrappe sommerbilder:-) Her er en LO om høstferiens tur til Kreta:


Her startet jeg med hvit kartong som er bygd opp med flere lag. Først brukte jeg stensiler og forskjellig blå og grønnfargede stempelputer, blant annet prima chalk og distress ink som er påført med blending tool. Så er det flere lag med resteark, tags og die cuts. Jeg har også pyntet med cihpboard stickers fra Simple stories, puffy stickers fra Me and my big ideas og dots. Helt til slutt dryppet jeg på noen dråper med turkis color shine mist.
 
Takk for besøket:-)
Hilsen DT Sigrid

mandag 9. november 2015

PROJECT LIFE INSPIRASJON #11

Hei og hopp :)

Designteamet vårt har laget litt lommescrapping inspirasjon til dere denne gangen også♥

Det jeg liker aller best med lommescrapping er at man får dokumentert mye mer av de små hverdags øyeblikkene. Som oftest er det de store hendelsene i løpet av et år man husker best, men etter jeg begynte med PL har jeg fått dokumentert mange av de små øyeblikkene, og de betyr nesten mer for meg enn de store hendelsene. Uke 27 ble en slik uke med mange små herlige øyeblikk og masse tekst. Noen ganger kan det være utfordrende å sette sammen slike sider for det er ikke så lett å få en fin "flyt" over sidene eller å få de til å harmonere. Mitt tips da er å prøve å sette bilde og PL-kort annen hver så det ikke blir mange bilder eller mange PL-kort/tekst på en plass.

Jeg har brukt A-design lommer til å lage denne ukens sider. Før jeg tok fatt på 2014 bestemte jeg meg for å holde meg til A-design lommer og H-design lommer. Dette for å gjøre bilde redigering og fremkalling enklere for meg selv. PL-kortene jeg har brukt på denne første siden kommer fra det nye core kitet High Five og Sunshine. For å få kortene og bildene til å passe fint sammen har jeg prøvd å tilføre litt gult og grått på alt. Jeg splæsjet rundt med Dylusions i fargene Slate Grey og Lemon Zest.
For å få farge til å feste seg på bildene kan du enten grunne de med litt gesso eller gjøre slik som jeg, å grunne de med hvit dabber. Når grunningen har tørket tar jeg litt farge på en pensel eller fingeren før jeg gnir det forsiktig over området jeg har grunnet. Pass på å ikke ta på for mye farge om gangen da bildet kan bli ødelagt om det blir for vått. Når fargen har tørket splæsjer jeg rundt med samme farger som på PL-kortene.Til denne siden har jeg brukt samme PL-kort som på den første siden. Jeg har tilført PL-kort og bilder på samme måte også. Til å pynte denne siden har jeg brukt Simply you stempel fra Ali Edwards, DIY stickers fra Simple stories, Washi tape, og wood veneer figurer

LINDA: 

Jeg har laget en dobbel side med A-design lommer til denne uka. Begge sidene er holdt enkle med kun grått og svart. Jeg har brukt kort fra Becky Higgins core kit Midnight Edition på begge sidene. På første side har jeg brukt stensil sammen med Studio 490 Embossing paste. Deretter har jeg brukt hvit paint dabber på kantene, slik at deler av embossingpasten blir mer synlig.På andre side har jeg brukt svart Distress Paint langs kantene. På denne siden har jeg valgt å holde kantene svarte ettersom bildene er ganske mørke. Begge sider har mye tekst, som er skrevet med Touch Liner 0,3 mm.Vi håper du fikk inspirasjon til å være kreativ :)
Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake. 

søndag 8. november 2015

FARSDAG

Gratulerer så masse med den store dagen til alle pappa'er :)
I dag er det deres store dag og vi i Kreativ Scrapping ønsker dere en fantastisk fin dag :) 

Her er litt farsdag inspirasjon fra designteamet vårt:

KRISTINE

Jeg har brukt svart kartong som base for mitt kort. Basen har jeg kledd med mønsterark fra Fab Scrap. Videre har jeg kuttet ut en matte av joy bølgepapp som jeg har dabbet hvit. Motivet mitt er fra pinterest og jeg har pyntet enkelt med die-cuts, osteklut og skruer fra Prima


♥♥♥

Hipp hurra for alle pappa'er :)

Beste ønsker fra Designteamet og Kreativ Scrapping

torsdag 5. november 2015

LAYOUT - KALDT


Å spise is kan virkelig være et kunststykke for en liten tass. Minstemann hjemme er veldig glad i is, men rynker ansiktet like godt hver gang han tar en bit, fordi det blir for kaldt. Jeg har laget en layout med en liten bildeserie der jeg har prøvd å fange ansiktsuttrykkene hans når han kjenner frysningene. Ettersom både bilder og bakgrunnsark går i bruntoner, har jeg valgt å bruke glimmermist og blekk for å få inn litt farge på arket. Jeg har deretter brukt modellingpaste og sjablonger over. Jeg har pyntet med utstanset doilie, og bokstavene "xoxo" fra Amy Tangerine plus one dies. Begge disse er stanset ut i hvit kartong.For å få litt høyde på enkelte av elementene og bildene, er disse festet med 3D-puter. Et par turkise blomster sørger for litt fargeklatter på Layouten. 


Kreativ Hilsen DT Linda

Produkter brukt: