mandag 29. september 2014

VINNER UTFORDRING #9 HØST, JAKT OG FISKE

Ny måned nærmer seg slutten og det er på tide å kåre en vinner av KREATIV SCRAPPING sin septemberutfordring. Vi har fått inn utrolig mange flotte bidrag med høsttema og må bare si tusen takk for kjempeflotte kreasjoner og masse inspirasjon!

Vi har trukket en heldig vinner blant alle som har deltatt denne måneden, og vinneren får et gavekort til bruk i nettbutikken hos Kreativ Scrapping.Vinneren denne gangen ble bidrag nr. 24
LINOLA


Ta kontakt med oss på blogg@kreativscrappingblogg.no så sender vi deg en kode du kan bruke i nettbuikken.

Følg med for en ny morsom utfordring og inspirasjon fra designteamet!

Vi ønsker deg en fortsatt kreativ uke ♥

søndag 28. september 2014

UT PÅ TUR ALDRI SUR

September er ofte en nydelig høst måned her på Vestlandet, og en måned vi pleier å benytte til fine turer i fjellet på jakt etter sopp, tyttebær og multe. 
Det er ikke alltid vi finner noe, men vi koser oss alltid masse på tur.

Til denne layouten har jeg latt meg inspirere av høstens farger, og jeg elsker papirer med tre mønster på ♥ Det er bare så utrolig lekkert :)

Papirene jeg brukt til å lage layouten min kommer fra S.E.I og PROJECT LIFE MIDTNIGHT PAPER PACK. I tillegg har jeg brukt bølgepapp fra JOY. Bakgrunnen min har jeg laget med gesso, sjablonger og distress ink i fargene Broken China og Black Soot. Stempelet jeg har brukt har jeg carvet selv, og brukt sammen med Distress paint i fargen Mustard Seed.
Som pynt har jeg brukt chipboard og dotter fra Doodlebug, Thickers, minialfa og klistremerke. 
♥♥♥

Jeg håper alle får en riktig fin høst og kreativ høst :)

Kreativ klemmer fra DT Kristine

tirsdag 23. september 2014

TUTORIAL - RESIN FIGURER

Heisann alle sammen :)

I dag har jeg lyst til å vise dere hvordan dere enkelt kan lage deres egne papirleire (RESIN) figurer.
Det finnes utallige varianter av RESIN figurer, og de er utrolig lekre og dekorative. 1. Det første du trenger er MOLD -N- POUR fra Melt Art Ranger og figurer du vil lage avstøp av.
Før vi kan lage selve figuren, må vi lage en avstøpningsform. Det er dette vi bruker MOLD -N- POUR til.


2. Ta to like store klumper med både hvit og grå MOLD -N- POUR. Det kan være lurt å velge seg ut hvilke figur du vil lage form til først slik at du vet om du må ha mye eller lite MOLD -N- POUR. Nå skal du blande den hvite og grå basen, og jobbe de godt inn i hverandre til du har en base med jevn farge. (HUSK at herdeprosessen har begynt så du må jobbe litt raskt). 

3. Jeg pleier å rulle basen til en pølse og trykke den litt utover før jeg tar figuren jeg vil støpe, og presser godt ned i basen. Men pass på at du ikke trykker den så hardt at den går igjennom hele basen. Deretter jobber jeg litt med basen slik at den former seg etter figuren min. Jeg liker også å trykk basen litt flat, slik at den basen og baksiden på figuren er jevn. Nå er det bare til å vente til basen er stivnet. Dette tar noen minutter, og du kan sjekke om formen er ferdig ved å trykke neglen på en av kantene. Blir det avtrykk på formen trenger den litt lenger tid. 

Og her ser dere den ferdige formen. 

 4. Det finnes flere forskjellige typer papirleire, og jeg har testet ut disse to: DELIGHT PAPERCLAY og CREATIVE PAPERCLAY. DELIGHT leiren er mer luft og tørr enn CREATIVE leiren, jeg føler derfor at CREATIVE leiren er bedre å jobbe med fordi er enklere å forme, og du får bedre avstøp. Detaljer kommer lettere frem med CREATIVE leiren. Men det er nok smak og behag hvilke man liker best. Jeg vet at mange foretrekker DELIGHT leiren. 

 5. Fin frem formene dine og begynn å fyll de med leire. Jeg liker å jobbe litt med leiren i hendene først, for da er den enklere å jobbe med. 

6. Jobb leiren godt ned i formene og fjern overskudds leire. Jeg prøver å få baksiden av mine figurer flates mulig. Når du har fylt i alle formene, så kan du med fordel tørke figurene i ovnen på 50 grader i noen minutter. 


7. Når leiren er tørr kan du bare ta figurene ut av formen. Figurene laget med DELIGHT leire måtte jeg klippe rundt kanten, fordi det var vanskelig å få vekk overskuddsleire. Denne type leire blir litt som skumgummi når den er ferdig tørket. Mens CREATIVE leiren blir som vanlig leire bare veldig lett. På den kan du enkelt fjerne overskuddsleire ved å pusse kantene med pussepapir etter leiren er tørr. 8. Nå er figurene ferdig til bruk, og du velger helt selv om du vil bruke de akkurat slik de er eller om du ønsker å male de, farge de med mister, stemple på de osv. Her er det bare fantasien som setter stopper.

Til slutt vil jeg vise dere en layout jeg har laget hvor jeg har brukt papirleire figurer

Kristine Henanger, Frekhaug

Størrelse: 12x12"
Blekk: Tim Holtz - Distress ink pads (Peacock Feathers, Broken China) , Glimmermist - Atlanta

Papir: Bazzil - Hvit kartong, Joy - bølgepapp
Pynt: Doodlebug - kakeserviett, Osteklut, KS-metallklype, Doodlebug - Lilly White, Papirleire figurer
Utstyr: Silhouette - Portrait, Mold -n- Pour, Creative paperclay, gesso, Tim Holtz - Snow cap dabber, 3D limeputer

søndag 21. september 2014

THE GREAT ESCAPE

I dag vil jeg vise en Layout jeg har laget, hvor hele Layouten går i kun svart/hvitt. Jeg har brukt HVIT KARTONG som base. Først har jeg påført GLIMMERMIST i fargen GRAPHITE ved hjelp av en AKRYLBLOKK. Jeg har så brukt en stensil fra PRIMA med chevron mønster sammen med modelling paste. (KREATIV SCRAPPING har ikke akkurat denne stensilen inne, men et stort utvalg andre stensiler som du finner HER ) Jeg har deretter brukt en STENSIL fra TIM HOLTZ, DOT FADE og påført DISTRESS INK BLACK SOOT ved hjelp av svamp. Over dette igjen, har jeg påført MAYA ROAD MIST i fargen CHARCOAL ved hjelp av en stensil med striper, og pensel. Til sist har jeg hatt på litt china ink. Bakgrunnen er da ferdig, og det er klart til mønsterark, bilder og pynt. 


Ettersom det er mange lag med lekk og maling på bakgrunnen, har jeg valgt å bruke mønsterark som bare stikker litt ut bak bildet. Jeg har plukket litt småbiter fra restekassa, og limt de i klynge ved hjelp av GLOSSY ACCENT. Bildet har jeg deretter limt på ved bruk av 3D-PUTER.


Jeg har brukt CHIPBOARD fra WYCINANKA og Dusty Attic. Chipboarden fra Wycinanka har jeg malt svart ved bruk av TIM HOLTS DISTRESS PAINT BLACK SOOT. Jeg har i tillegg pyntet med en button med norsk tekst


Stempelet har Kristine og jeg designet, og laget ved hjelp av IMAGEPAC STAMP MAKER. En veldig enkel og morsom måte å lage dine helt egne, unike stempler.

fredag 19. september 2014

MASKULINT KORT

I dag har KREATIV SCRAPPING gleden av å presentere;
 Vår kjære gjestedesigner - Renate Johnsen
Hun har laget ett herlig kort som passer perfekt til månedens tema: 
#9 Høst, Jakt og Fiske. 


Men først litt om vår flotte gjest: 
Renate heter jeg, av og til kjent som Ronja77 i den virtuelle verden.
Jeg er bosatt et (godt) steinkast fra Nordpolen, nærmere bestemt i Vadsø, sammen med mann og to barn på 11 og 5 år.

Jeg ble introdusert for kortlaging av en kreativ venninne i 2007. Etter nesten to år med shopping og surfing tok jeg steget og laget mitt første offisielle kort i 2009. De første årene var det kun kort jeg lagde og en og annen alterert boks. Nå blir både lerret, Art Journaling, LO’er, PL-sider og mye annet, kokt sammen på lekerommet mitt. Jeg har lært enormt mye på disse årene og prøver å variere både stiler og teknikker, selv om jeg har en forkjærlighet for det enkle og mer enn gjerne lager maskuline kort. Jeg elsker denne hobbyen og bruker hver ledige stund i en ellers hektisk hverdag, på å kreere. Ta gjerne turen innom bloggen min for å se mer av det jeg lager.

Her er det Renate skriver om bidraget sitt: 
Når jeg fikk temaet Høst – jakt – fiske, ble jeg rett og slett glad. Ikke bare er jeg glad i å lage maskuline kort, men også bosatt midt i et Eldorado for fiskere og jegere, så dette var midt i blinken for meg. Og Kort og Godt har en fabelaktig stempelplate M-226, perfekt til formålet. I skrivende stund har ikke Kreativ Scrapping denne inne, men ta en kikk blant Kort og Godt-stemplene, så har den kanskje kommet inn når du leser dette.


Kortet er et tradisjonelt 6x6 inch kort. Jeg bruker toppfals på nesten alle mine kort. Da står de pent av seg selv og det er enkelt å ta bilder av dem.
Jeg har revet kanten på det nederste mønsterarket før jeg monterte det på bakgrunnen. Alle kantene er svertet med Distress Ink, Walnut Stain. Rundt alle sirklene har jeg stemplet med tilfeldige deler av et «crackle»-stempel fra M147-plata til Kort og Godt.
Siden lakseflua er ekte, passer jeg på å gjemme krokene godt under ark og pynt, så ikke de kan skade noen. Hamptråden er festet med dobbelsidig tape, men stiftet i tillegg, både for dekor og for å være sikker på at den sitter.
Ostekluten er lagt under teksten før teksten ble limt på med både limputer og flytende lim.

På den øverste innsiden har jeg limt det brune arket bare i sidene og i bunn, slik at en kan stikke nedi penger eller gavekort til mottakeren. Hvis en ikke vil ha noe oppi, gjør det ingenting det heller.


Jeg prøver å være flink og dekorere alle sidene mine. Her har jeg brukt omtrent det samme oppsettet og mitt personlige stempel har fått følge av et ministempel fra Norsk Stempelblad.

Oppsummering av produkter jeg har brukt:
Blekk: Ranger Archival Ink Coffee, Ranger Distress Ink, Walnut Stain
Stempler: Kort og Godt –
M226 og M147, Norsk Stempelblad – Bursdag Mini
Papir: Bazzill
Canvas Vanilla, Classic Kraft, FabScraps Heritage Script 3, Shabby Chic Flower
Pynt:
Osteklut, hamptråd, eyelets, stifter, lakseflue (ekte, fra sportsforretning)
Utstyr: Martha Stewart skjærebrett og sirkelkutter,
Cuttlebug, We R Memorykeepers Crop-A-Dile eyelet-setter, sirkeldies, Ink Blending Tool, ATG, Aleenes Tacky Glue, stiftemaskin, limputer, dobbelsidig tape
 

Tusen takk til Kreativ Scrapping for at jeg fikk lov til å gjestedesigne for dere!
Og tusen takk til Renate for at hun ville være gjestedesigner hos oss :)
Vi håper dere fikk masse inspirasjon til å være kreativ.

Kreative klemmer fra Designteamet og Kreativ Scrapping ♥

onsdag 17. september 2014

EXPLORE THIS

Heisann alle sammen :)

Tenkte jeg skulle dele en layout med dere som ikke er veldig typisk meg!
For det første pleier jeg bare å lage layouts med bilder av guttungen, og for det andre bruker jeg ikke å lage noe i brun-toner. Men det var kjempe gøy å lage noe annet for en gang skyld, og ikke minst utfordre seg selv :)
 Til å lage denne layouten har jeg brukt mønsterarkene #MEM102 og #MEM103 fra Theresa Collins "Memories" serie, som base. Dette er nydelige ark i tykk og god kvalitet ♥ De små papir remsene er restepapir fra Project Life Midnight Edition Paper Pack.
Layouten har jeg pyntet med chipboard fra Wycinanka, Wood veneer figurer fra Studio Calico som jeg har farget med Distress ink Walnut stain, Washi tape, Kreativ Scrappings egen metallklype, en mini binders og litt papirpynt som jeg har klippet ut selv. 


♥♥♥
Utfordrer alle til å utfordre seg selv med å lage noe dere aldri pleier å lage!
Legg gjerne igjen link til det dere lager her i kommentarfeltet! :D

Kreative klemmer fra DT Kristine

mandag 15. september 2014

Copic fargeinspirasjon

Hei alle sammen og velkommen hit i dag. 
I dag skal det handle om hår og hårfarger på vår fargeinspirasjon, og Bente og Jill har i den anledning tenkt å vise sine hår favoritter. Hår kan være i alle nyanser, alle farger, fra det svarteste svart til brunt, gult, rosa, grått og alt der i mellom. Vi skulle gjerne ha vist dere flere kombinasjoner, men dere får følge med oss så skal vi prøve å være flinke til å skrive de ned når vi poster noe, for det finnes utallige kombinasjoner og selvom man bruker samme farger kan resultatet bli ganske ulikt.

Her er Jill's brune favoritter:
En litt mahogany brunfarge. Slik lager du dette:

Start med å legge den lyseste fargen E21 der hvor det skal være mørkest. Du kan godt la det være noen hvite felt i midten.


Nå legger du E25 som er den nest mørkeste fargen i skyggene dine.
 "Flikk" inn overgangene med E23.


Nå tar du den mørkeste fargen din som er E29 bare ytterst i spissene. Denne er veldig mørk så her må du være lett på hånden! Gå over med E25, så E23 og til slutt E21.

Jeg går alltid over 2 ganger for litt mer dybde, det har jeg gjort her. Her er jeg ferdig med hud og hår.


Her er en annen av mine favorittfarger til hår, 
Motivet er et av de nye fra LaLaLand som du finner her og dette heter Winter Wishes Marci
Her har jeg brukt E44-42-41-40 på det venstre og E47-44-42-41 på det til høyre.

I tillegg skal jeg bare vise den samme kombinasjonen med E 44-43-42-41-40 hvor jeg har brukt mer av de lyseste og mindre av de mørkeste fargene og man ser at resultatet blir ulikt selvom fargene er de samme.

Bente har jobbet med å lage lyst hår og her ser dere hennes inspirasjon

Her har jeg brukt fargene Y11, Y21, YR23, YR24 i den rekkefølgen. Først dekker hele håret med Y11 og så følger "flikking" med først Y21 lengst inn i håret, så YR23 og til slutt YR24 som er den sterkeste fargen. Så følger fargekombinasjonen Y21, YR23, E15 og E18 som gir en litt rødlig fargetone. 
Y21 gir glansen, mens E18 er den mørkeste og gir dybden i håret. 


Til slutt vil jeg vise min absolutte favoritt kombinasjon for tiden, og det er
E50, E53, E57 (og avogtil E59)
Jeg legger da et lag med E50 på hele håret før jeg så går inn med E57 et stykke innpå håret før jeg tar E53 og jevner ut fargen fra E57. 


Håper dette gav dere inspirasjon til å prøve ulike fargekombinasjoner for hår :)

Ønsker dere alle en riktig fin mandag!

torsdag 11. september 2014

TUTORIAL - SKJORTEKORT

I dag har KREATIV SCRAPPING gleden av å presentere;
Vår kjære faste gjestedesigner - Rita Andersen. 
Hun har laget ett stilig herrekort med tutorial.

Jeg har fått en fantastisk kul mulighet fra 
 KREATIV SCRAPPING
Til å lage ett herrekort med tutorial fra en av de mange blokkene til Graphic 45, denne gangen er det fra Graphic 45 - GOOD OL SPORT. 


                             

For de som liker med litt mindre pynt på så kan en bare stoppe pyntingen her.             1. DEL ET BAZZIL I TO                                                                                                              
              2. BRETT DEN ENE DELE I TO                                                                                                
3.BRUK NESTE DEL TIL Å KLIPPE UT ETTER MALEN ELLER BRUK RESTEARK OM DU HAR.
4.BRETT OG LIM SAMMEN MED KORTET SOM VISES PÅ BILDET OVER . 


Her er baksiden på skjortekortet.
Mønsterarket jeg har brukt her heter
 GRAPHIC45 - BOTANICAL TEA 


Så er vi foran på kortet igjen. Brett kragen innover.


Nå er det lommen og slipset som skal på plass. Ønsker dere større eller mindre lommer og slips så er det bare til å lage det. Her kunne jeg satt på ting av alt mulig men jeg ville ikke ta fokuset fra det stilige mønsteret i arket.


HER KOMMER MALEN (NB!2 STK) SOM KAN SKRIVES UT I A4 PÅ VANLIG PAPIR .

       
Under her finner dere noen av produktene jeg har brukt på dette skjortekortet;