tirsdag 31. januar 2017

VINNER UTFORDRING #1 - ALT ER LOV


Det er utrolig gøy at så mange hadde lyst å delta på årets første utfordringer
her på Kreativ Scrapping bloggen. 
Det er bare helt utrolig hvor kreativ og dyktige dere er! 
Dere gir oss så masse inspirasjon!
Tusen tusen takk til alle som deltok på utfordringen vår 


En heldig vinner er trukket ut og får et gavekort på 100,- til bruk i nettbutikken til Kreativ Scrapping.

Vinneren er: 
NR 11 LENA LØKEN 

Tusen takk for et nydelig bidrag 
Ta kontakt med oss på blogg@kreativscrappingblogg.no :) 

Håper dere er klar for en ny utfordring i morgen!
Vi gleder oss til å se hva dere lager og ønsker dere alle en kreativ måned ♥ 

mandag 23. januar 2017

Å TA BILDER AV PROSJEKTER

God mandag alle sammen :) 

I dag ønsker jeg å dele med dere tanker og tips jeg selv bruker når jeg skal ta bilde av prosjektene mine. Det finnes mange måter å gjøre det på, men etter noen år med prøving og feiling har jeg funnet en enkel metode som jeg synes fungerer godt. 

Lys

Det første jeg ser på når jeg skal ta bilder av mine prosjekter er lyset.
Et godt hvit naturlig lys er det viktigste for å få gode bilder, og rette farger.
Mange bruker fotolys eller blitz som lyses i taket, men i mangel på dette har jeg måtte funnet meg en annen metode. Godt hvitt, naturlig lys finner man ofte på dager hvor det er lyst ute, men ikke strålende sol. Solen avgir gult lys og skygger, mens overskyet og regn gir grått lys. En dag med overskyet og uten regn kan derimot være godt egnet. Prøv å se på nyansene i lyset utenfor. Er det gult eller grått? Her jeg bor er ofte kl 12 et gunstig tidspunkt for hvit lys. Derfor blir de fleste av mine prosjekter fotografert lørdag og søndager kl 12. For meg er lyset alfa og omega for å få bilder av mine prosjekter som jeg er fornøyd med fargemessig. Siden jeg tar bilder inne, slår jeg av alt av taklys og lamper i rommet jeg er i, fordi dette kan gi uønsket gult eller blått lys. 

Plassering 
Hvor du velger å ta bilder av prosjektet ditt har også betydning for kvaliteten på bildet.
Mange liker å ta bilder ute, og det er ofte den beste plassen. Men for oss som bor på vestlandet kan det ofte være problematisk på grunn av blant annet store mengder med regn. Som et alternativ for ute-fotografering har jeg funnet en plass i huset med rikelig lys som strømmer inn utenfra. 
Og i mitt tilfelle er det midt i stuen. Her har jeg tre store og gode vinduer som slipper inn masse naturlig hvit lys.  



Bakgrunn
Mange foretrekker en lys bakgrunn til sine prosjekter. Det er gjerne flere årsaker til dette, men det er kjent at hvit bakgrunn reflekterer lyset mens en mørk bakgrunn absorberer lyset. Når man skal ta gode bilder av et prosjekt ønsker man ikke at lyset blir absorbert. En annen årsak til at lys bakgrunn er å foretrekke er at prosjektet ditt blir framhevet slik at detaljer og nyanser blir mer synlig. 
Personlig har jeg tapet to hvite treverks-ark til en tykk plate som jeg plasserer midt på stuebordet mitt.Andre bruker gavepapir eller bare en hvit vegg som bakgrunn. Fordi mitt stuebord er i en hvit tone og de hvite treverks- arkene i en annen tone bruker jeg noen mørkere mønsterark ned mot bordplaten slik som dette: 

Kamera

En annen faktor som har betydning for kvalitet på bildene dine er hvilket kamera du bruker. 
Dersom du bruker et enkelt digitalkamera er det ikke sikkert du får gode bilder selv med godt hvit lys og hvit bakgrunn. Det er fordi kamera i seg selv gjerne ikke er av god nok kvalitet. Men det betyr ikke at du trenger et dyrt kamera til å ta gode bilder med. I dag finnes det mange mobiltelefoner som har kanon godt kamera som kan være et godt alternativ. Man får også kjøpt gode billige hybrid kamera som gjør jobben. Personlig har jeg et 4 år gammelt Samsung kamera til rundt 3000 kr. Det er ikke speilrefleks og har ikke blitz som lyser i taket. Men det fungerer likevel mer enn godt nok. 
Dersom du har et godt kamera, men ikke er fornøyd med bildene dine kan det være lurt å sjekke innstillingene på kamera ditt. Dette er det mulig å få hjelp til, det finnes mange hobby-fotografer som er knall gode på dette. 

Å ta bilder 
Når både lyset, plassering, bakgrunn og kamera er på plass er vi endelig klar for å ta bilde av prosjektene våre. Dette er den enkle delen av hele prosessen med å ta bilder av prosjekter. 
Du velger selv hvordan du vil plassere prosjektet ditt, men litt fra "veggen" og midt på bakgrunnen kan ofte være et godt utgangspunkt. Da har du litt "luft" rundt prosjektet, og det kan gjør det enklere med redigering i etterkant. Jeg pleier å sette meg på gulvet foran bordet mitt slik at kamera høyden blir riktig i forhold til prosjektet. Dersom jeg står og tar bildet får jeg et fugleperspektiv på bildene mine. Blir jeg for lav i forhold til prosjektet mitt vil jeg få et froskeperspektiv. Det mest gunstige er derfor å være i ca lik høyde med kamera som prosjektet. 
Ved den metoden jeg bruker blir mine "rå-bilder" før redigering slik som dette.
Her er det masse hvit lys, fargene er allerede riktig og kommer godt frem, og prosjektet er i et godt perspektiv. Dette gir et fint helhetsinntrykk av prosjektet og detaljer kommer til sin rett. 
Et slikt bilde krever lite til ingen redigering, noe som ofte er en fordel. Over-redigerte bilder er ofte ikke fint, og gjerne vondt for øye å fokusere på. 

Her er samme kort ferdig redigert og beskjært: 

Når jeg tar bilder av andre prosjekter som layouts gjør jeg det på samme måte, men siden jeg da beskjærer bildene helt inntil kanten på LOen legger jeg den bare rett på stuebordet før jeg tar bildet.
Jeg dra ikke frem noen bakgrunner til det siden det til layout er lyset som blir viktigst. Jeg prøver å stille meg slik at jeg får et ovenfra-ned perspektiv, det vil da se ut som at jeg er rett over LOen. Det gjør det enkelt å beskjære layouten tilslutt. Her ser dere en LO før redigering og beskjæring. 

Her er samme layout etter enkel redigering og beskjæring. 

Redigering
Enkelt redigering og beskjæring er ofte prikken over "i-en" for å få gode bilder av prosjektene dine. 
Du forsterker da inntrykket, farger og detaljer, samt du får fokuset inn mot prosjektet ved å beskjære vekk unødvendig "bakgrunnsstøy". Det finnes et hav av redigeringsmuligheter, programmer og apper. Her gjelder det bare å velge et program du trives med. Alt fra avanserte program som photoshop til enkle gratis programmer som gir deg få valgmuligheter. Men enkel redigering er ofte et must, selv om det bare består av å justere små nyanser som f.eks. forsterke lyset og kontraster litt. Jo bedre kvalitet det er på bildet før redigering jo mindre redigering kreves det. 

Til slutt
Dette er bare en av mange metoder, og det er ingen perfekt metode. Den største svakheten ved metoden er at du noen ganger må vente dagevis på godt hvit lys. Andre ganger har du godt lys dag etter dag. Men resultatet man får ved å vente på riktig lys syns jeg personlig er verdt å vente på. Det er i tillegg en metode som krever lite utstyr, og som er rimelig. Mange investerer i dyre fototelt og fotolamper, og ja de får knall lekre lyse, fine bilder. Men resultatet ved denne metoden er heller ikke så verst syns jeg da;) 

Kort oppsummert til slutt:
♥ Godt naturlig hvit lys
♥ En plass med hvitt lys som strømmer utenfra og inn. 
♥ En lys bakgrunn 
♥ Kamera 
♥ Perspektiv 
♥ Enkel redigering og beskjæring 

Håper dette var nyttig, og lykke til med å ta bilder av deres prosjekt.

Klem fra DT Kristine 

lørdag 21. januar 2017

Uptown Girls

Hei og godt nytt år!
Da er jeg klar med litt inspirasjon i bloggen, og denne gangen er det et 
kort i litt enkel stil med fargelagt motiv.
Jeg har brukt Posh Has a Present fra Stamping Bella og fargelagt 
med Copic tusjer i disse fargene:
Hud: E33, E53, E21, E30
Hår: E59, E57, E55, E53, E49
Turkis: BG72, BG70, BG11, BG10
Rosa: R89, R56, RV34, RV32
Hvit gel pen til de hvite prikkene

Fargevalget på tusjer ble styrt av Maja Design sin serie Vintage Summer 6x6
og jeg har hentet inspirasjon til skisse fra Alice´s (Little) Wonderland
Teksten er fra Norsk Stempelblad, og jeg har brukt Enamel Stickers i rosafarger 
som matcher papirene.

Ha ei fin helg💜
Klem fra Kjersti

fredag 13. januar 2017

LITE LERRET

Hei og riktig godt nytt år alle sammen:-)


I dag viser jeg frem et lite lerret (15x15 cm) som kan brukes som kort. Lerretet er først dekket med tissue paper som er festet med gel medium. Deretter et nytt lag med gel medium før jeg stemplet, blant annet med stempler fra Tim Holtz og Prima. Neste steg var stensil og paste etterfulgt av glimmermist. Til slutt lag på lag med doilies, diecuts, sommerfugler og blomster. Motivet er hentet fra Pinterest og teksten er chipboard fra Wycinanka.

 
 
Kreativ klem fra Sigrid:-)

mandag 9. januar 2017

GLEDESSPREDER JANUAR

Hei og hopp :) 

Vi ønsker gjerne litt mer liv og røre i bloggen vår, og har derfor lyst å glede noen av dere som besøker bloggen vår med et gavekort fra Kreativ Scrapping:D ♥


Alt dere trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen
en kommentar eller flere her i bloggen vår ♥
Dette innlegget teller ikke med, men ellers kan du kommentere både nye og gamle innlegg :)
Vi trekker en vinner etter 05.02.2017 kl 21.00

Håper mange vil være med å spre litt glede :)
Det er noe vi sitter stor pris på, og som gir oss mulighet til å spre glede tilbake ♥

Varmeklemmer fra DT-jentene ♥ 

søndag 8. januar 2017

VINNER AV GLEDESSPREDER ♥ DESEMBER

Tusen takk til alle dere som tittet innom bloggen vår i desember
og la igjen koselige spor ♥
Det sitter vi veldig stor pris på, og det er koselig med tilbakemeldinger. 

Som takk for at dere gir oss glede gjennom deres kommentarer
gir vi vekk et gavekort til en heldig gledesspreder ♥


Gledesspreder for desember er: 

Send oss en e-post på blogg@kreativscrappingblogg.no :) 

Vi håper dere blir med på gledesspreder for januar!
Det gir oss utrolig masse glede og inspirasjon 

Klem fra DT-jentene ♥ 

lørdag 7. januar 2017

NYTTÅRSKORT AV GDT GRO J. LERVIK ♥

På høsten 2016 fikk jeg tilbud om å være gjestedesigner hos Kreativ Scrapping,
 og det måtte jeg selvfølgelig takke ja til :-)

De har en flott nettbutikk som du finner her
De tingene jeg har brukt på kortet finner dere direkte link til i materiallisten nederst i innlegget.


Det har nettopp vært jul og de fleste av oss har nok sendt avgårde en del julekort, 
men om det gjør hos dere som hos meg kommer det 
stadig et julekort hvor sender ikke står på listen min.
Eller jeg rett og slett ikke har fått laget til alle som står på listen før jul,
 da er nyttårs kort noe å lage. 

Det er jo like koselig å få kort nå på nyåret som det er før jul, det synes ihvertfall jeg :-)

I år er dette kortet noe jeg har kost meg med i romjulen og de første dagene i 2017.

Kortet er laget i brun bazzil i størrelse 13 x 18 cm.


Må innrømme at jeg har blitt utrolig glad i slike trepanelark,
 jeg bare elsker de og bruker de ofte.
Synes de passer godt til meg og min stil.

Her har jeg rufset til kantene med saks og svertet med brun distress ink.
Liker også å sy for hånd rundt panelene så det har jeg gjort her. 

En kakeserviett har blitt plassert under et bit bølgepapp som jeg har malt med hvit gesso.
2 blondebiter har så fått plass under bildet som har fått osteklut under seg
 og siden blitt satt på 3D- puter.

Snøkrystallene er punchet ut og er embosset med embossing enamel.
Jeg puttet den største under kanten på bildet og de 2 andre på bildet. 

Hjertene er kjøpt ferdig, men her kan du, 
 om du er fingernem lage de selv av tynne grener .


Her ser du hvordan hjertene er laget, så har du lyst kan du jo forsøke å lage slike selv. 


Nærbilde av snøkrystallene, elsker dette embossing pulveret da jeg liker
 de forskjellige utrykkene jeg får når jeg har varmet det opp, ingen blir like :-)


Innsiden er gjort ganske enkel siden jeg må tenke litt på vekt også når jeg skal sende de. 

Her har jeg stanset ut en ramme  med snøkrystaller, 
jeg har brukt embossing enamel på snøkrystallene. 

Midten av diesen stemplet jeg på og tegnet på kanten
 med gull tusj før jeg limte den på plass igjen.

Stemplet har jeg klipt "istykker", teksten er et julestempel, 
 men siden jeg ikke hadde noen nytt års stempler og 
utrolig mange julestempler valgte jeg å ofre dette. 

Orginalt sier dette stemplet : De beste ønsker for julen og det nye året.


Skrivefeltet er bare et hvit panel
 hvor jeg har stanset ut snøkrystaller som også er embosset. 

De minste snøkrystallene er stanset ut fra en kant punch.
Tilslutt tegnet jeg på en strek som ramme med brun tusj.


 Baksiden har det samme panelet som foran.

Kun et personlig stempel som pynt.

Materialliste
Kartong: Bazill -  hvitBazill -  brun
Mønsterark: StudioLight - Frozen forest 02
Puncher: Martha Stewart - Stor krystall,  Scandinavan snowflake ( utgått), Martha Stewart - medium krystall, ukjent navn, Martha Stewart - De 2 minste, fra en kant punch

Dies: Studio Light - ramme
Stempler: Kort og Godt - dikt, som er klipt iPersonlig stempel -  brevpost
Blekk: Tsukineko - Memento espresso truffleTim Holtz - Distress Ink, gathered twigsTsukineko - Brun tusj
Pynt: Studiolight - bildeStampendous - embossingkakeserviett, BølgepappOsteklut Blonder , Hjerter

søndag 1. januar 2017

UTFORDRING #1 - ALT ER LOV

Riktig godt nytt år alle sammen!
Håper 2017 blir et fantastisk flott, spennende og kreativt år!
Vi i Kreativ Scrapping gleder oss til å se hva året byr på, og kanskje dukker det opp noen overraskelser underveis! Her gjelder det å følge med ;)
Ikke bare er vi klar for et nytt år, men vi er selvfølgelig klar med nye utfordringer! :D 

Årets første utfordring er:

ALT ER LOV

Denne gangen kan du lage akkurat hva du vil, så lenge det er et papirprosjekt ;)
Det er lov å kombinere våre utfordringer med andre, men prosjektet ditt må være nytt.
Vi gleder oss veldig til å se hva dere lager ♥

Utfordringen varer til 26.01. kl 21.00
Og vinneren får et gavekort fra Kreativ Scrapping


For å gi dere litt inspirasjon inn i det nye året har vårt flotte Designteam laget noen nydelig bidrag som dere kan kose dere med ♥

LINDA

Jeg har laget en layout med bilde fra en familiesammenkomst for to år siden. Ettersom det er så mange folk på bildet, har jeg valgt å holde pynten enkel. Jeg har brukt kakeserviett og utstansede rundinger bak bildet. Rundingene er stanset ut med Spellbinder dies. Jeg har brukt stempelpute fra  Archival ink til å stemple opp journaling-rundingen. Ellers har jeg pyntet med klistremerker og en liten blomst. Jeg har brukt penn fra Project life til å skrive teksten.


KRISTINE
Selv om vinter og jul er aldri så koselig så lengter jeg alltid mot vår og sommer ♥
Derfor ble det er vår-friskt kort denne gangen. Til å lage kortet har jeg brukt hvit bazzill kartong, som jeg har pyntet med nydelige Maja Design ark. Hver matte har jeg distresset kantene på og brukt risse-hjul for å lage falsk søm. Stemplet jeg har brukt er fra Papirdesign, og rammen i kraft er dies fra Papirdesign. Hjertet har jeg laget med papirleire og banneret er dies fra Lala-land.
Noen av blomstene er fra wild orchid

SIGRID


 Her har jeg laget et kort til min flotte svigermor som nylig ble 60. Hun er en elegant dame, så planen var clean and simple med innslag av gull:-) Basen er kraft kartong med to paneler fra Maja Design og Cosmo Cricket. Ellers har jeg pyntet med utstansede grener, hvite blader, gull tape, gull bling og hjerte sticker fra Heidi Swapp. Hilsenen er clear sticker, også fra Heidi Swapp.

DT Kjersti
Jeg har laget et babykort med Maja Design serien Vintage Baby. Motivet er fargelagt med Copic Sketch Markers, og den søte elefanten er fra Magnolia. Kortet er et shakerkort fylt med små mikroperler i rosa og jeg har brukt et rissehjul rundt kantene. Ellers har jeg pyntet med Victoria Lynn perlestrå, fjær, osteklut, roser, metallpynt, blondesløyfe og tråd fra May arts.

Rita



Jeg har laget et bursdagskort i str 6"x6" og har brukt de lekre mønsterarkene fra Maja design
son kolleksjon "Summertime" - "Garden bouquet" Vimplene "Heart banner" fra La la land crafts er stanset ut i samme mønsterark serie. På toppen har jeg brukt "Lattice doily border" fra La la land crafts. "So wrapped lovely" tag fra Magnolia. Blad fra Marianne design dies.
Små tekster fra Papirdesign. Motiv fra Magnolia "Tilda in evening dress" fargelagt med Promakers. 


♥♥♥
Vi ønsker dere en kreativ måned, og gleder oss veldig til å se hva dere lager ♥