fredag 27. januar 2023

Unicorn birthday

 

Unicorn birthday 

🦄

I dag viser jeg et shaker card med unicorn stempler fra Studio light og kake dies fra Spellbinders.


Som bakgrunn har jeg embosset papir fra Studio light sin multicolors blokk med embossingfolder fra Spellbinders.
Som lag til å bygge opp shaker cardet brukte jeg 3d tape og fylte det med masse søte stjerner fra Dress my craft. Rammen skåret jeg ut selv.


Kake diesen fra Spellbinders er bare så morsom å bruke! Det følger med mange dies i pakken som gir deg et hav av muligheter til å pynte og bestemme størrelse.
Gratulerer disen er fra Papirdesign (hvor jeg klippet bort "med dagen").

De søte små unicorns stemplene fra Studio light sin Craftlab kolleksjon farget jeg med fargeblyant.  Det følger også med dies i pakken til å stanse dem fint ut.


På innsiden har jeg brukt tekst stempler fra Kort og Godt og dekorert med samme papir og unicorn stempler. Håper dere likte det og kanskje ble litt inspirert.

Mvh

Dt Monica 


🦄

Produktliste:

Papir:

Dies og embossingfolder:

Stemler:

Pynt:

Blekk og farge:

Lim:

Verktøy:


lørdag 21. januar 2023

Falsk konvoluttkort trinn-for-trinn

Beate her med en trinn-for-trinn gjennomgang av det jeg kaller et falsk konvoluttkort - det ser nemlig ut som en konvolutt når det er brettet sammen, men åpnes som et kort. 
OBS Jeg fikk tilbakemelding om feil på målene. Nå har jeg målt på nytt, så dette er de nye målene
Jeg begynner med en bit kartong som er 8 x 11 1/16. Jeg preger så ved 3 5/8, 3 3/4, 7 13/16 og 7 15/16.


Jeg bretter langs de pregede linjene, og den korteste delen skal ligge øverst. På denne delen måler jeg med en linjal og merker med en blyant midten av langsiden og 1 inch fra bretten på hver side, som vist på bildet. 


Så kutter jeg fra merket på langsiden og til hvert merke på kortsiden, da får jeg klaffen på konvolutten. 


Så kutter jeg til mønsterark i størrelsene 

2 av 7 3/4 x 3 1/4 (til klaffen)

1 av 7 3/4 x 4 (til midtstykket, ønsker du å dekorer baksiden av kortet trenger du 2 stk)

2 av 7 3/4 x 3 3/4

Bitene av mønsterark som skal dekke klaffen kutter jeg på samme måte som på kortbasen ved å markere midten av langsiden og 3/4 inch fra toppen av den andre langsiden (på begge sider) og kutter fra merke til merke. 

Jeg liker å sy med symaskin rundt, men dette er ikke et must. Har du ikke symaskin eller ønsker ikke søm på kortet ditt er det bare å hoppe over. 

Jeg trekker de løse overtrådene gjennom til baksiden og fester alle trådene med en liten bit teip og klipper av resten. 

Jeg bruker neglene til å rive eller rufse kantene litt. Du kan også bruke kanten på en saks eller en edge scraper. Og du kan også sverte kantene med blekk. 


Så limer jeg på alle bitene med mønsterark, bortsett fra at jeg ikke limer den nederste kanten av den biten som skal ligge på fronten av kortet, den som blir liggende under klaffen. (Du vil forstå bedre når du leser det som står under neste bilde.) Og jeg limer også fast magneten i tuppen på klaffen. 

For å plassere magneten som skal være på fronten riktig, så legger jeg den først på magneten som alt er limt fast på klaffen og ta på en liten dråpe lim. Så lukker jeg klaffen. Da kan jeg bruke limeflekken som guide til hvor magneten skal ligge.


Jeg har tatt lim under magneten, løfter på mønsterarkbiten og legger magneten slik at den havner under limflekken på oversiden. Så legger jeg mønsterarket ned og prøvelukker klaffen for å sjekke at jeg har limt den riktig vei og på riktig sted. Vil ikke magnetene feste seg til hverandre, så kan det hende du har lagt magneten opp ned og da frastøter de hverandre i stedet. Been there - done that.😂 

Når magneten ligger riktig så limer jeg fast resten av mønsterarket. 


Så begynner jeg med pynten. 

Jeg har  på forhånd skjært ut alle figurene på die-cut arket med en ScanNCut, men det går fint å klippe de ut også. Klipp ut de du ønsker å bruke for hver gang, så blir ikke jobben så stor.

Jeg har stanset ut noen deler i brun kartong i en brunfarge som matcher mønsterarkene, som jeg påfører litt voks for å få de til å se litt stiligere og mer interessante ut. 


Jeg danderer pynten på klaffen før jeg limer de fast.

Når jeg skal lime så mange lag så foretrekker jeg å bruke limpistol, da det tørker fort og det sitter godt.


Å bygge i høyden er en god måte å skape dimensjon og interesse i designet på et kort. Dvs at ikke alt limes flatt oppå hverandre, men å bygge opp enkelte element med limputer, mosegummi eller, som i dette tilfellet, med emballasjepapp. 


Jeg stempler hilsenen på et banner jeg har skrevet ut fra Kaitlin Scheaffer. Jeg liker å bruke distress oxide når jeg skal stemple i annet enn svart, her har jeg brukt Gathered Twigs fordi det er den fargen av de jeg har som matcher best. 


Så pynter jeg litt ekstra med noen paljetter jeg hadde liggende i rosegull, spruter med utvannet hvit gesso og metallisk vannmaling fra Gansai Tambi i fargen Light Gold.


På innsiden limer jeg på to rammer som jeg har klippet ut av Harmony Picture Sheet, som skal fungere som skrivefelt, og pynter på samme måte som på forsiden, bare at her limer jeg alle lag flatt slik at kortet ikke blir vanskelig å lukke. Jeg limer rammene på med flytende lim, siden min erfaring er at limpistol gir et ujevnt og ruglete underlag. 


Håper forklaringen var forståelig. Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet så vil jeg svare så fort jeg kan.


Kreativ klem fra 
Beate // Scrappadis 

 

Produkter: 

Papir: 

Bazzill - Smoothies - Kraft

Bazzill - Mono - Chocolate

Mintay - Harmony - 03, 06 Picture sheet og 09 Die cut sheet

Mintay - Written Memories - 04


Dies: 

Craft & You Design - Dies - Mini Sweet Doily

Papirdesign - Blad

Sizzix - Thinlits - Alphanumeric Shadow Numbers og Tag Collection by Tim Holtz


Stempel: 

Kort & Godt - M-457 - Du er helt spesiell


Pynt: 

Prima - Flowers - Miel - Butterfly Dance

Rosegull paljetter av ukjent merke - Alternativ er å bruke bling, halvperler eller enamel dots som butikken har et stort utvalg i. 


Blekk/maling: 

Tim Holtz - Distress Oxide - Gathered Twigs

Zig Kuretake - Gansai Tambi - Starry Colors

Finnabair - Art Basics - Heavy Gesso - White


Lim/tape: 

Limpistol

Nuvo - Deluxe Adhesive 60ml eller 120ml


Verktøy: 

Pregebrett

Skjærebrett

Stempelplattform

Stansemaskin

Crafter's Companion - Craft Magnets torsdag 19. januar 2023

Invitasjon til konfirmasjon

 Hei og god torsdag:-)

Vi har konfirmant til våren og her deler jeg første variant av invitasjonen; mulig den vil utvikle seg etter hvert,-)Ganske enkelt oppsett med tanke på at det skal lages mange. Slipset henger løst slik at det kan vippes til side med plass til informasjon om tid og sted under. Der tipper jeg at jeg printer ut på ark og limer på.


Heldigvis fikk jeg tommel opp av hovedpersonen, så da blir det nok flere versjoner av denne fra meg fremover:-)

Takk for titten - kreativ hilsen fra Sigrid😊

Produkter:

onsdag 18. januar 2023

Gøy med glitter gel og stensil

 

Gøy med Glitter Gel og stensil!

💛💜💙


I dag vil jeg dele tre kort hvor jeg har hatt det skikkelig gøy med å bruke Glitter Gel fra Stickles og stensil fra Spellbinders.

Det jeg elsker med denne hobbyen er alle de gangene den fører meg rett tilbake til barndommen. Det gjorde virkelig Glitter Gel fra Stickles! Både lim, glitter, paljetter og lekre farger på en og samme gang! LOVE IT! 
Jeg valgte en enkel stensil fra Spellbinders for at paljettene i glitter geleen skulle få like mye rom som selve glitteret. 
 Som et underlag under brukte jeg Distress ink for å fremheve fargen. Ganske gøy å kunne regulere styrken og fargen med distress som underlag.
💛

Sammen med Glitter Gel - Starshine valgte jeg Mustard seed fra distress. En skikkelig gul undertone for å løfte det gule i glitteret.💜

Til fargen Venus ville jeg i utgangspunktet ha en mer rosa farge, men til min store frustrasjon fant jeg ut at rosa toner var noe jeg manglet i min Distress samling. Gikk derfor heller for en lilla tone og endte opp med Seedles preserves. 
💙

Den turkise/blå fargen Galaxy er den jeg ble mest fornøyd med (mye mulig fordi det er min favoritt farge...). Som underlag var det uten tvil Peacock feathers fra Distress jeg ville bruke.
Den supersøte diesen dere ser er også fra Spellbinders og heter "Ballon party animal".
Her har jeg brukt hvitkartong og Distress ink (samme fargene som på bakgrunnen). For at den skulle se mest mulig ut som en ballong tegnet jeg hvite linjer med gelly roll pen og embosset tilslutt med klart embossingpulver.
Tilslutt pyntet jeg med bomullstråd fra Kort og godt.

💛💜💙

Mvh

Dt Monica 

Crafting.by.monica Produktliste:

Papir:

Dies:

Stensil:

Stempel:

Stickles Glitter Gel:

Blekk:
Til tekst:


Embossingpulver:

Pynt:

Lim:

Verktøy:

fredag 13. januar 2023

Surprice!

 

Surprice!


💚

I dag vil jeg dele et kort jeg har hatt det veldig gøy med å lage.Bakgrunnen laget jeg med embossingfolderen "party spots" fra spellbinders og Distress ink. Jeg påførte distress først på embossingfolderen sammen med vann og så strøk jeg over med selve stempelputen etterpå. Ble ganske kult! (Syns nå hvertfall jeg.)


Mønsterarket på brusboksen fra Kort og Godt laget jeg med fyrverkeri stempel fra Nellie Snellen og de samme distress ink putene som på bakgrunnen.


Så stanset jeg ut de to delene som skulle bli etiketten på brusboksen.


Som jeg embosset med klart embossingpulver før jeg festet dem sammen på brusboksen.


Metallic kartongen fra Tim Holtz embosset jeg også med klart embossingpulver for jeg syns effekten blir så stilig. 


Splash disen fra Papirdesign stanset jeg ut i både metallic kartong og hvit kartong som jeg embosset i gult.
Jeg har også påført partier med glossy accents for at det skulle se ut som dråper.

Grunge stempelet fra Studio light embosset jeg på plastik window (med samme embossingpulver som på splash diesen) og klippet rundt.


Tilslutt pyntet jeg med gjennomsiktige dots.Håper dere likte det og kanskje ble litt inspirert.

Mvh

Dt Monica 

Crafting.by.monica 


Produktliste:

Papir:
Tim holtz - kraft stock - metallic colors

Dies og embossingfolder:
Embossingfolder (jeg har brukt Spellbinders - party spots)

Stempel:

Pynt:

Blekk og embossingpulver:
Ranger - yellow embossingpulver

Lim:

Verktøy:
onsdag 11. januar 2023

Livet smiler ♥


Hei fine dere og godt nyttår!

Håper dere er klar for et nytt kreativt år. 
Jeg er i gang med årets første kort.
Jeg har brukt de lekre Maja arkene igjen, de er nok en favoritt i år også.
Kortet er 15x15, har brukt Autumn Poem mønsterark og  
pyntet med flotte Prima blomster denne gang .
Sjekk også ut de lekre bladene og eføy ranken,
og teksten "Livet smiler".


Innsiden med flotte tekster fra Kort & Godt.

 

søndag 8. januar 2023

Thankful for this

Hei, her kommer årets første kort fra meg; ganske enkel design med lag på lag.


Hvit base med ulike mønsterark og ellers pyntet med diecuts, klistremerke, trepynt og blomst.


Takk for besøket og fortsatt god helg.
Kreativ hilsen fra Sigrid:-)Produkter:

Papir:
Kartong - hvit

Dies:

Pynt:
Trepynt - alternativer her
Klistremerke med tekst - alternativer her

Lim/tape:

torsdag 5. januar 2023

Lommeboka - er det papir?


Hei og godt nytt år! Graciela her. I dag har jeg en lommeboka å vise dere. 

Denne ga vi i presang til jul med et gavekort i, og først trodde de at den var ekte, så det er jo bra! 

Den er ikke bare super til å bruke til gavekort, men til å gi noen en liten brev, eller hvilke som helst liten  papir gave nesten. 
Du har også en liten lomme, der myntene skulle gå i en vanlig lommeboka. 


Inne ser veldig realistisk ut med speil kartong fra Kort og godt. 
Har brukt litt rester av acetat for å lage vinduet. 


Brukte embossing folder for å gi den litt "skinn" effekt, syns den ble ganske kult, hvis jeg får lov til å si det selv. Embossing folder jeg har brukt er veldig gammel, jeg linker til noen som likner. Håper du ble inspirert til å lage din egen versjon. 

Kreativ hilsen fra Graciela 

Materiell liste:

Dies og maskin:

Gemini junior  machine - global version - 

 By Lene - dies - BLD1430 - wallet - 

Spellbinders - SES - 037 -  embossing folder - party spots - den likner på den jeg har brukt, men med større dots 

Sizzix - 3D - texture fades - A6 - 665768 - woven -  den er mindre enn den jeg har brukt . 

Papir:

Kort og godt - A4 - speilkartong - GP211 - sølv -

Craft UK - 12x12 - cardstock - 225g - black - 20 stk - 

Lim:

Tonic  studios - 201 N - nuvo - deluxe adhesive large - 120ml -