torsdag 31. mars 2016

VINNER UTFORDRING #3 - MOODBOARD


Så mange herlige og kule prosjekter vi har fått inn!
Mange gøye og nydelige tolkninger av moodboardet vi hadde som utfordring til dere i mars! Herlig inspirasjon :D 
Tusen tusen takk til alle som deltok på utfordringen vår ♥

En heldig vinner er trukket ut og får et gavekort på 100,- til bruk i nettbutikken til Kreativ Scrapping. 

Vinneren er:
NR 6. MONA 

Tusen takk for et herlig bidrag ♥
Ta kontakt med oss på blogg@kreativscrappingblogg.no :) 

Håper dere er klar for en ny utfordring i morgen!
Vi gleder oss til å se hva dere lager og ønsker dere alle en kreativ måned ♥ 

tirsdag 29. mars 2016

SHABBY CHIC BRYLLUPSKORT AV GDT SUSANNE HALSETH

Hei hei :)
Vi i  KREATIV SCRAPPING  har gleden av å presentere:
Vår kjære GDT Susanne Halseth
Hun har laget et nydelig bryllupskort ♥

Dette sier Susanne om seg selv: 
Jeg heter Susanne Halseth, er 28 år, gift, har 3 barn og bor på Skoppum, Vestfold. Jeg lager stort sett kort, pynter bokser eller farger litt med prismacolor eller distress inkerne mine. Jeg liker veldig godt og lage shabby chic kort som det jeg viser dere i dag, men kan også lage helt clean and simple kort. Det er noe jeg liker utrolig godt med denne hobbyen, man blir aldri utlært og kommer stadig over nye ting man vil prøve. Jeg scrapper mye på kveldstid når barna er i seng for og få utløp for min kreative side. Jeg er også så heldig å være på to forskjellige design team for tiden; Kort og Godt og Gode Minner. Jeg tar også gjesteopptredener når jeg får forespørsler om det.

Jeg har en blogg som heter http://susannehalseth.blogspot.no/ og en facebookside: https://www.facebook.com/SusannesPapirverden 

Jeg blir veldig glad om du vil besøke meg ♥

Dette sier Susanne om kortet sitt: 
  I dag har jeg blitt spurt om å ha en gjesteopptreden her hos Kreativ Scrapping
Det synes jeg er kjempehyggelig!

Jeg har har en forkjærlighet for vintage / shabby chic -stilen med mange lag, blomster, perler og gesso. Oppgaven jeg fikk var helt åpen så da var det bare å sette i gang ;)
Denne gangen ble det et brylupskort:

Takk for meg :)

Øverst i skjemaet
Nederst i skjemaet
Susanne Halseth, Skoppum
Susannehalseth.blogspot.no / Facebook: Susannes papirverden
Størrelse: 15x15cm
Blekk: Archival - Svart
Stempler: Kort og Godt  – M-249
Pynt: Kort og Godt -  
Annet:
Ukjent: Noteark, hvit bølgepapp, roseknop blå, papirdesign små flate blomster, Wycinanka hjørner som er malt og glitret.
Teknikker: Kortet er laget lag på lag, påført gesso og sprayet liquid pearl til slutt.

fredag 25. mars 2016

MAJA DESIGN - VÅRBLOMSTER

Det går mot sommer og sol, og hva er vel da bedre enn et blomsterkort

Alle papirene er fra Maja Design sin kolleksjon Enjoying Outdoors og jeg har klippet bildet fra arket med blomstermotiver. Pynten består av tynn hamptråd i lilla fra MayArts, fjær, blomster og chipboard blader. Tekstene er fra Norsk Stempelblad AS
All pynt limer jeg med Liquitex Gel Medium - den tørker ikke straks, 
men limet holder godt og limer alt fra metall til bånd og papir


Innsiden av kortet er også pyntet i samme stil med 
blomster fra Petaloo og Storyteller


Håper jeg klarte å gi deg litt inspirasjon - 
kos deg med papir, pynt ... og en kaffekopp kanskje

onsdag 23. mars 2016

TUTORIAL - LO MED MYE TEKST


I dag vil jeg vise litt steg for steg og tips for å lage Layouter med mye tekst. Dette er en Tutorial for Kreativ Scrapping. Jeg pleier med jevne mellomrom lage "statusrapporter" om ungene, LOer med mye tekst om hvordan de er akkurat nå, hvilke interesser de har, hva de driver med osv. Jeg har en kladdebok der jeg skriver opp notater dersom vi har gjort noe spesielt (ferier, sykehusopphold, større selskaper eller rett og slett bare små øyeblikk som jeg vil være sikker på å huske i ettertid). Her skriver jeg også opp punkter om barnet i det aktuelle tidspunktet jeg tenker å lage LOen om. Etterpå blir det "kladdeskrevet" til en tekst slik som på bildet her, før det blir finskrevet inn på LOen. Ettersom jeg da har en kladd i boka, gjør det ingenting om jeg ikke får laget LOen før en stund etterpå. 


Det første jeg gjør etterpå, er å grovplanlegge oppsettet på LOen. På denne LOen ønsket jeg å ha teksten skrevet på dataen, derfor må jeg lage et oppsett som gjør at jeg kan bruke kartong i A4-bredde. Jeg tar derfor en stripe med mønsterark på hver side, og kapper kartongen like bred som et A4-ark. Jeg limer mønsterarket på kartongen med midlertidig lim, før jeg har på sprayer og farge der jeg vil ha det. Deretter kan jeg ta av arket igjen, og kjøre det gjennom printeren. (Det er viktig å ha på sprayer før du printer på tekst, for ellers vil vannet i sprayene få blekket til å flyte utover ) 


Her har jeg tatt av mønsterarkene igjen, og dere ser hvordan jeg har beregnet teksten på pc-en. Om det ikke treffer nøyaktig slik du hadde tenkt, justerer man bare det til slutt når man fester på bilder og pynt. Men her har det truffet slik jeg ønsket. Dersom du vil være sikker på å treffe designet akkurat som du ønsker, kan du også skrive ut på et vanlig printerark først for å teste, før du printer på kartongen. 


Etter arket er printet, kan du feste mønsterarket permanent på. Bildene blir plassert så de går klar av all tekst, og det er da tid for å pynte litt ekstra. 


Slik ble LOen ferdig pyntet. Jeg har valgt å bruke to forskjellige blåtoner sammen med det hvite og trefargede, for å holde fargene litt rolige. Jeg kan virkelig anbefale å lage slike oppsummeringssider med jevne mellomrom. De LOene jeg blir mest glad i, er nettopp disse med mye tekst og info. Det samme gjelder ungene, som virkelig liker å kunne lese mye om seg selv. Disse LOene blir LOer som bare får større og større verdi etterhvert som tiden går, og små ting blir glemt!


Ettersom det er mye tekst, har jeg bygget opp to clustere med bilder og pynt i hvert hjørne. Jeg har pyntet med farge, stensil, klistremerker og stempler. Jeg håper du har blitt inspirert til å lage LO med mye tekst! Det kan virkelig anbefales :)


Produkter brukt:mandag 21. mars 2016

VI PYNTER PÅSKEEGG

Det påske og tid for påskeegg.
I dag skal jeg vise en enkel og rask måte å pynte et påskeegg
♥♥♥ 

Du trenger:
1 egg i papp
restepapir
 
Start med å male egget hvitt og la det tørke. Hell på et par dråper medium og pensle det utover egget.

Legg på ferdig revet papir og hell på et par dråper medium oppå papiret igjen

Til slutt pensler du over papiret til det har festet seg. 
Gjenta prosessen til egget er dekt med papir.
 Når limet har tørket kan du male med litt hvitt her 
og der om du ønsker det.

Da er det bare igjen å pynte egget med litt bånd, fjær og perler 
- eller hva du ønsker. Jeg fester alltid pynt og bånd med 
Liquitex Acrylic Gel Medium

Lykke til og god påske♥

torsdag 17. mars 2016

THE GOOD LIFE - MIXED MEDIA LAYOUT

Hei hei :) 

Titter innom for å dele en layout med dere :)
Denne gangen har jeg laget en mixed media light layout.
Veldig gøy å leke litt med stenciler, akryl mousse og sprayer :D


Layouten måler 12x12", og bakgrunnen har jeg laget slik: Først grunnet jeg mønsterarket med clear gesso. Så valgte jeg meg en stencil, og påførte akryl mousse slik at jeg fikk et tilfeldig mønster. Videre embosset jeg stempeltrykk litt rundt om før jeg sprayet layouten med vann. Jeg hadde på forhånd valgt ut noen fargesprayer som jeg splæsjet rundt med (altså ikke sprayet). Jeg splæsjet i flere omganger for å få ulik styrke på fargene, og ulik grad av fargene blandet sammen.  Til slutt stemplet jeg med blekk og splæsjet med svart maling. 

Som pynt brukte jeg wood veener figurer, stickers fra både Tim Holtz og Simple Stories, mønsterark fra Papirdesign og et stempel jeg og DT Linda har laget selv med Imagepac.